Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno fukar listí-oprava

Dobrý den.
Čim může být, že nefunguje? Zkoušel jsem spínače, ty jsou v pořádku. Co dalšího a jak odzkoušet, abych se dopracoval k opravě? Posílám fotku.. Díky, Petr
nastenka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na komutátor soustruhem nesahej (jak radí iconek), na první pohled je v pořádku. Jestli máš nějaký m…
Zerozero 31.07.2014 05:09
Zerozero
Tak opraveno, díky Zerozero! Zespoda motoru jak je vinutí statoru tak nebylo na jedný straně vodivě… poslední
nodj 01.08.2014 18:46
nodj

Na komutátor soustruhem nesahej (jak radí iconek), na první pohled je v pořádku. Jestli máš nějaký multimetr, tak přezkoušej (lze použít i žárovičku a baterii), celistvost 1.) přívodní kabel, obě žíly musí svítit.
Potom 2.) jestli spíná spínač.
Potom, připoj multimetr, nebo obvod se žárovičkou na vývody statoru, jsou to ty ploché nástrčky u statoru - musí svítit.
Pokud ano, v horní části obrázku nad statorem, je něco, co vypadá jako tepelná ochrana. Pokud najdeš její vývody, také musí vést.
Pokud je vše v pořádku, zbývá regulátor. Může být špatný reg. potenciometr (kolečko), nebo vlastní regulátor, je to to co zasahuje do vzduchového kanálu.
To by šlo ověřit zapojením bez něj. To by šlo tak, že odpojíš ploché nástrčky u statoru a přívodní šňůru zapojíš přímo tam. Motor by měl běžet ihned, bez zapnutí vypínače a bez vlivu regulátoru. Pozor na úraz el. proudem!!!
Pokud budeš zkoušet připojit přívod přímo na stator, pozor, roztočí se tak rychle, že sebou velmi škubne, pozor na úraz.

Teď ještě koukám na ten obrázek, není to z něj zcela jisté, ta věc u vzduchového kanálu vypadá spíš jako nějaký spínač a regulátor je možná vzadu za motorem. Pokud je to spínač (nevím funkci na co), tak zkus jestli vede.
Ta součástka u vzduchového kanálu se mi po zvětšení obrázku zdá velmi záhadná, zdá se že k tomu vede jen jeden vodič, v tom případě je to asi na nic :-/:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru