Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komunikace s řemeslníky - už me to štve

Pár možných příčin "z druhé strany" ]:)
1) SMS je pro mne nespolehlivý a dost zdlouhavý způsob kmunikace - než to přečtu, než odepíšu, pak potvrzení, že to platí... :-P Kašlu na to a každému to předem řeknu - pokud nechce, nemusí.
2) Stejně, jako odběratel má právo vybrat si svého dodavatele, tak i já, jako dodavatel mám právo výběru odběratele. Tam, kde je převyšující poptávka, odběratelé dost těžce nesou, že nejsou tám pánem, co poroučí, protože přece PLATÍ :-P Pak mohou mít pocit, že jsem neuctivý a nehltám právě tu jejich poptávku :-(
3) Elektronická komunikace s budoucím "platícím odběratelem" mne po celodenní fizycké práci unavuje a je mi nepříjemná, když v průběhu práce /přes den/ nemám k tomu možnost. Navíc mne zdržuje od toho, co umím a za co mne platí JINÝ platící odběratel.
4) TLF hovor delší 1 minuty je zbytečným vykecáváním - pokud chce někdo vysvětlit důvody, proč budu dělat odbornou práci tak a ne jinak, nebudu mu věnovat čas - nejsem školící středisko a telefonuji zdarma (stojí mi ruce a nedělám to, za co jsem placený)
5) Cena dodávky je dána ochotou k zakázce za nabízených podmínek. Chcete-li menší cenu, musíte ustoupit z nároků. Výběr řemeslníků je dán jejich množstvím, z kterého se pak "rekrutují" ti lepší (kterým nemůže být každý) a ti horší.
6) Často je druh řemeslné práce nahony vzdálen používání elektroniky - elektronické komunikace. Řemeslník považuje za nehoráznost, že "IT specialista" chce za hodinu práce, kdy zevloval a čekal, až si z internetu stahne jakýsi prográmek, pomocí kterého "opravil" počítač jeho dětí, 800,-Kč. Velmi dobrý obkladač nemusí mít ani páru o existenci počítače, přesto je vyhledávaný a dobře placený. (A ani on není nahraditelný "aiťákem" a naopak).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny