Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komunikace s řemeslníky - už me to štve

Jsem 22 let na obou stranách barikády, profíci chtějí zaplatit svoji práci podle svých schopností a levnější poloamatéři s cenou ustoupí za "cenu" amatérského přístupu. To bylo, je a pozvolna se to mění směrem k profíkům. Jsou to úžasné debaty, když se investorovi zdá 300 kč za hodku moc, přitom v servisu vysází klidně 600 a sám si za běžnou, dá se říci strojovou práci ve fabrice vydělá víc, než řemeslníkovi zbude.
Procházím továrny ve svém okolí, mám tady automobilku, Fab, Orsil, Esab, Pewag a jiné. Nacházím tam hodně slušných řemeslníků, kteří to zabalili z důvodu financí i právě dohadů s investorem nebo stavebním dozorem. Prostě je to generace, která uměla, ale neuměla SE organizovat a sebe prodat. Ti, co to umějí, jsou "drazí".
Nová generace řemeslníků uvažuje jinak, už třeba nechtějí telefony po 17 hodině, nebudou se dohadovat v neděli, svůj čas chtějí věnovat i rodině, klidně si naplánují dovolenou, což investor považuje za své výhradní právo, protože poroučí. A pokud se tomu podvolí, pak to chtějí zaplatit, tak jako každý, například ve státní správě.
Nu, já na tom až tak něco špatného nevidím......
Ti, kteří zůstali u verpánku a jedou na sebe, mají NĚKDY právě chování, na které poukazuješ, je to pozůstatek dřívějších přístupů. A pozvolna ubývají..........

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny