Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zásuvky jdou - nejdou

Nepsal jsem o normách a netvrdím že nějaká norma říká že musí být 2,5CU. Jsem sice vyučený v silnoproudu ale nevěnuji se mu, spíše PC a bastlení. Jen jsem konstatoval že na zásuvky se opravdu používají i 1.5ky což už zde zaznělo předemnou. Vzhledem k tomu že se silařině nevěnuji tak neznám ani nejnovější normy. To co jsem psal já bylo založeno jen na rozumu člověka. Já osobně když bych si dělal vlasní elektro v domě/bytě (jakože jednou asi i budu) tak bych určitě použíl 2.5ky a pro kuchyň si i za vyšší cenu udělal solo zásuvky. Logika je to prostá, teď člověk neví co bude za týden natož tak za 10let a pro to je lepší vždy dát navrch ikdyž to teď něco bude stát víc.

"Pokud si tam "nějaký chytrák připojí" cokoliv, MUSÍ jistič reagovat tak, aby ostatní parametry nebyly překročeny" Každopádně už jsem viděl co udělá pár na sebe namačkaných a přetěžovaných jističů. Ony sice při přetížení odpojí ale pak věčinou příjde nějaký problém nehledající člověk a opět je nahodí. Tak pak ty jističe zareagují ještě několikrát dokud se jejich krabice neroztopí a nezapečou se do sebe. Pak se může stát i to že třeba při zkratu nevypnou a to už je problém.

Znovu říkám, silnoproudu se teď nevěnuji a proto zde ani nechci dělat chytrého. Vím jen to co vím, co nevím se rád poučím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny