Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako povolit maticu na vodovodnej rure

Ahojte,

problem - snazili sa mi vymenit vodomer uz 2x v decembri, ale nevedeli povolit matice, akurat pokrivili ruru a obili kachlicku :) O 2tyzdne ma prist zas nejaky truba to menit, tak rozmyslam ze sa pokusim povolit tie 2 matice sam.
Je to stara stavba, zo steny ide rura tvaru "L" asi 10cm dlha a na nej je vodomer a druha strana vodomeru zasa rura tvaru "L" do steny. Je to asi 1palcova rura vypada byt ako normalna ocelova (pochromovana), a spoj na ten vodomer je rieseny z oboch stran maticou (nejaka 40ka matica).

Co robit aby som tu maticu povolil? Odstranim kamen zo zavitu (nadrbem tam nejaky cilit na zavit aspon 5krat), potom ma napada uz len hasak a kladivo :) Pripadne zohriat maticu pajkovackou nech sa roztiahne? Alebo existuje nejaka chemia ktoru nadrbat do zavitu nejaky WD sprej alebo co? Ten asi cez vodny kamen neprejde predpokladam, ak tam nejaky je vnutri v zavite?

P.S. vodny kamen je v tom preto lebo to je hned vedla vane na stene proste L zo steny a L nazad do steny a teda sa do toho zavitu dostava furt voda zvrchu apod.

Vdaka za akekolvek tipy

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny