Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Brum v reproduktorech

Dobrý den,
mám reproduktory 5.1 staré asi 7 let, poslední dobou začali nějak bzučet nebo jak to popsat, když se dotknu trafa v subwooferu tak přestanou, uzemnit ho nepomohlo.
Děkuji za rady předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bylo by dobré vědět, kde brum vzniká. Jestli v zesilovači, nebo jestli se nějak dostává do vstupu, n… poslední
náhodný 30.07.2014 15:42
náhodný

Bylo by dobré vědět, kde brum vzniká. Jestli v zesilovači, nebo jestli se nějak dostává do vstupu, například z připojeného vstupního zařízení nebo ze špatně stíněných kabelů, nebo nějakým jiným zdrojem ze kterého se brumové napětí indukuje do zesilovače.

Zkuste si vzpomenout, jestli to začalo najednou nebo postupně, co se změnilo, jestli na vstup zesilovače připojujete něco jiného než původně a jak je to napájené. Někomu to vrčí při připojení notebooku napájeného ze samostatného napáječe a z telefonu (tabletu) napájeného jen z baterie ne a podobně.

Zkuste na zesilovač připojit nějaký jiný zdroj signálu, nebo vstup prostě zkratujte (vstup!!! ne výstup) a pokud bude brum slyšet stále, je zdroj brumu v zesilovači. Pokud nebude slyšet, je možná nalomený kabel v některém místě ohybu nebo u nebo v konektoru a zhoršené stínění a tím do kabelu nebo do vstupu může pronikat síťový brum. Pokud to je síťový brum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru