Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s napouštěním a vypouštěním vody

Dobrý den,
prosím moc o radu. Asi po roce užívání(nová vodoinstalace) se nám vyskytl problém s hlukem, který se vždy objeví při napouštění vody do záchodu,pračky, také při spuštění vody, spláchnutí záchodu. Pračka napouští přerušovaně(taktéž záchod) jako bychom neměli ve studni vodu, ale té je tam mnoho..Všechny trubky se třepou a hlučí. Natočila jsem video, zde je odkaz : 970425939
Náš vodař nás odkazuje na reklamního technika(problém se spínačem),technik zase na vodaře(zavzdušnění).A nikdo z nich se nemá k řešení problému:(
děkuji za rady
Pet.Pos.

Předmět Autor Datum
nahrať niekam video a čakať že tým je vec poriešená je fenomén, Youtube lidičky totálne zblnul v Tv…
Joseph 14.07.2014 13:54
Joseph
Dobrý den, to, že dané věci nerozumím, je zcela patrné:)Protože nedokáži přesně a technicky správně…
Pet.Pos. 15.07.2014 07:29
Pet.Pos.
Pet.Pos., ak nemáte ešte ako bonus prídavnú čističku vybavenú uhlíkovým a kremíkovým filtrom na sítk…
nuda 17.07.2014 13:40
nuda
Rozborka SVA: http://www.sig-impex.cz/images/sklady/SVA-prospekt .pdf
nuda 17.07.2014 14:00
nuda
Nejsem v tomto směru odborník. Připadá mi ale, že v zásobníku vodárny je velmi malý, nebo žádný vzdu…
Zerozero 17.07.2014 11:01
Zerozero
Ak si majiteľkou klasickej domácej vodárničky s toleranciou zapínacieho a vypínacieho výtlačného tla…
nuda 17.07.2014 12:44
nuda
Když neteče voda, tak utíká vzduch? Čili bych se vodaře zeptal, jak tam ten tlakový spínač dává vzdu…
kejki 19.07.2014 22:51
kejki
jak se dostane vzduch do trubek ? varianty bláznivých stavov sú možné, je nutné poznať do detailu pr…
Joseph 20.07.2014 08:05
Joseph
A tím je vodař, nikoliv reklamační technik elektro. Nejsme ve sporu. Mám dost velkou tlakovou nádrž,… poslední
kejki 20.07.2014 22:18
kejki

nahrať niekam video a čakať že tým je vec poriešená je fenomén, Youtube lidičky totálne zblnul

v Tvojom texte ale nie je ani čiarka o spôsobe riešenia zásobovania vodou,
- je instalovaná klasická vodárnička, teda zásobník so vzduchovým vankúšom a tlakový spínač ?

alebo pužívaš "moderné" riešenie,
- bez zásobníka, teda čerpadlo napájané frekvenčným meničom a riadené tlakovým snímačom ?

to by bola najzákladnejšia informácia, potom by šlo spekulovať co sa deje, bez rozumného popisu instalovaného zariadenia každý končí, samozrejme okrem senzibilov alebo jasnovidcov

... :puff:

Dobrý den,
to, že dané věci nerozumím, je zcela patrné:)Protože nedokáži přesně a technicky správně formulovat moji prosbu o radu, chtěla jsem ji přiblížit videem..
Ale děkuji za komentář:) Ano, je nainstalovaná klasická vodárna(vzduchový polštář)a tlakový spínač.
Vodař k nám nepřijel a dle popisu problému trvá na tom, abychom reklamovali tlakový spínač. Reklamní technik se zase odvolává na zavdzušnění..

Pet.Pos., ak nemáte ešte ako bonus prídavnú čističku vybavenú uhlíkovým a kremíkovým filtrom na sítkach zo striebra ktorá by mohla byť zanesená (ak má reverzný systém čistenia stačí prepláchnuť), je problém len a len so vzduchom.

Ešte jedna možnosť:
Existuje v okolí osky čerpadla lojová ucpávka (lojový špagát), ktorý sa postupne zodiera. Voda mohla z čerpadla počas nečinnosti vytiecť, čím sa dostáva vzduch do sústavy. Je nutné prírubu lojového špagáta opatrenú s dvoma matkami jemne dotiahnuť (ideálne za behu čerpadla), tak aby okolie osky neukapávalo. Nie moc silne doťahovať vidlicovým kľúčom č.10, liatina príruby môže praskúť.

Môj príspevok dole:

Ak si majiteľkou klasickej domácej vodárničky s toleranciou zapínacieho a vypínacieho výtlačného tlaku vody +/- 4,5 až 6.5 bar, je nutné do tlakovej nádoby vzduchovým kompresorom natlačiť okolitý vzduch. Asi na 60% objemu vzduchového, výtlačného vankúča do 100l expanzky.

Napríklad:

http://www.vodoshop.sk/domace-vodarne-sigma/darlin g-lido-35-2.html?page_id=1036

Ak máte čerpadlo situované v studni, je taktiež nutné niekde v nehnuteľnosti, na jedinom prípoji na výtlačnom potrubí 3/4", situovať min. 150l tlakovú nádobu (vnútri z pozinku), na ktorej bude z hora jeden ventil určený na hadičku, ktorou sa natlačí vzduch. Zo spodku tejto tlakovej nádoby stačí iba jeden vývod na 3/4" alebo 1/1" šroubenie, ktoré sa vhodne pripojí na hlavný rozvod vody v dome.

Opis: Čerpadlo nastavené spínacím ventilom na určité rozmedzie tlaku natlačí vodu do sústavy, ale hlavne do tlakovej nádoby, stlačí v nej vzduch pričom sa čerpadlo automaticky vypne pri hornom zapínacom tlaku tak, ako je užívateľom nastavené. Pri krátkodobom odbere vody (napríklad umytie rúk, jedno spláchnutie WC) sa nezapne čerpadlo lebo vzduchový vankúš dokáže eliminovať tlakové rozhranie.

Ešte sa dá použiť na výstupnom potrubí Regulačný ventil (mechanický s membránou), ktorý udržuje stabilný tlak v potrubí smerom do spotrebičov a batérií alebo do WC.

Když neteče voda, tak utíká vzduch? Čili bych se vodaře zeptal, jak tam ten tlakový spínač dává vzduch do trubek. (To je blbost.)
Nebo neteče voda, hluk dělá Rumplajzník a čeká se, až čerpadlo znovu sepne? Pak by to mohl dělat spínač, ale bacha, Rumplajzníci jsou děsně zákeřní, skoro jako lenošiví instalatéři.
Vodař ví velice dobře, že ho čeká otravná práce, za kterou neshrábne tolik, jako za instalaci nové vodárny a proto blbne.

jak se dostane vzduch do trubek ? varianty bláznivých stavov sú možné, je nutné poznať do detailu prevedenie systemu, počet a umiestnennie spetných klapiek. Teoreticky a nielen teoreticky je možné vytvoriť stav, keď klapky sú nefunkčné, nastane výpadok dodávky el. energie, následne vodný stlpec spadne až na úroveň hladiny vody v studni a celý system sa zavzdušní. Jak prosté ...

problém nie je možné v žiadnom prípade riešiť ani diagnostikovať na dialku. Problém vyrieši iba chlap s hasákom a jasným mozgom

... :puff:

A tím je vodař, nikoliv reklamační technik elektro. Nejsme ve sporu.
Mám dost velkou tlakovou nádrž, aby si poradila se vzduchem z celého sacího potrubí, ale snad je v extrémním případě i tohle možné. Ale pokud pustím zahradní čerpadlo s prázdným savcem do zcela zavzdušněné hadice, voda prskne párkrát a pak už teče s bublinami, žádné pauzy se nekonají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru