Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatně zapojený aktivní subwoofer v autě?

Ahoj všem,
rád bych využil tohoto vlákna a zeptám se. Před nějakou dobou jsem si dával subwoofer do auta. Ze začátku hrál úplně krásně cca. 14dní vše bylo v pořádku, zhruba po týdnu začalo zlobit startování (musel jsem to déle točit) a po těch 14 dnech mi to kleklo úplně (nenastartoval jsem). Baterku jsem hodil na nabíječku a subwoofer odpojil. Bohužel to stále blblo (auto nenabíjelo), tak jsem to hodil do servisu, nevěděli čím to je, alternátor, baterka všechno v pořádku. Tak šli po kabelu a našli tam nějakou "spáleninu" (prý tam vznikl zkrat pravděpodobně při natahování kabelu k subwooferu jsem nějak poškodil jiný drát a problém byl na světě). Nicméně mi to opravili auto krásně nabíjí na nějakých 14,8V, ale pokud subwoofer zapojím, tak to klesne na 13,5V a to i tehdy když je vypnutí (dioda na subwooferu zhasne, vypínač mám na palubce), tedy neustále odebírá. Na subwoofer jsem dal 5V pojistku místo té 20V co byla u kabeláže v balení abych zamezil potencionálnímu zkratu, ta dvacítka opravdu neměla smysl.

Kde je tedy problém? Jedná se o tento subwoofer: http://www.ascartuning.cz/cz-detail-501670-subwoof er-xlopd-stredni.html
Kabeláž je z aukra, nějací Poláci (tlustý červený kabel), odkaz mohu přiložit zítra... Subwoofer je momentálně vypojený už nějaké dva měsíce a vše šlape jak má. Dále mám v autě audio od MTX 6x repro a hraje to opravdu pěkně. Ten subwoofer byl spíše na zkoušku, dostal jsem ho i s kabeláží k Vánocům (subwoofer měl předtím ve svém autě cca. rok a vše bylo v pořádku). Měl tam jinou kabeláž za pár kaček. Nevím jestli to může být jinou kabeláží. Jak jsem psal výšše subwoofer byl na zkoušku, chtěl jsem tam dát subwoofer od firmy MTX.

Předem děkuji za odpověď. Jirka

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny