Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konstrukce zahradního krbu

Stavím venkovní zahradní krb s grilovacím roštem, jako vnitřní vyzdívku používám staré komínové cihly co se dříve používaly na komíny a ohniště. Tuto vyzdívku pak obezdívám lícovými cihlami klinker. Na vyzdívání a spárování komínových cihel používám šamotovou maltu, na lícovky maltu na klinkery. Můj dotaz je, co dávat do spáry mezi komínovkama a lícovkama? A dávat tam vlastně něco, nemá tam spára zůstat kvůli dilataci?
Projel jsem několik desítek návodů a všude mají tuto spáru vyplněnou, ale nemám představu jak hodně bude teplo komínovkama prostupovat, tj. zda to malta na lícovky vydrží.
A potom druhý dotaz, má u zahradního krbu smysl zkosená zadní stěna? V několika návodech jsem našel že smysl má, ideálně v kombinaci s kouřovou klapkou, ale například v publikaci od Grady o krbech píšou opak, tj. pro zahradní krby používat svislou zadní stěnu a bez klapky. Jde mi o to aby krb po zahřátí měl dobrý tah a nekouřil z předního otvoru.
Má případně někdo zkušenosti s nuceným odtahem (komínový ventilátor)? Je to sice další komplikace, ale zase mně láká tah hned po zapnutí, bez nutnosti čekat třeba půl hodiny než se ohřeje komín. Elektriku v krbu už beztak mám (na grilovací motorek).
Díky,
Tomáš.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny