Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem betonáž sloupku plotového - roura

dobrý den

chci se zeptat. chystám se betonovat plotové sloupky na pletivo. Sloupky tl.3,8mm. Do země cca 60-65-70cm. Jsou ale místa, kde mi to teď při betonování bude muset vyčnívat nad teren (do budoucna se dosype hlína do roviny, ale k betonáži to nebude). A proto musím nadstavit díru nějakou rourou, aby beton prostě držel:-)
díra vyvrtana ručním vrtákem na hlínu pruměr 21cm. V místě kde ma být nadstaven beton nad teren je díra cca 50cm, takže cca 10-15-20cm bude nadstaveno. a konečně otázka: mohu to nadstavení udělat z roury 150? bohužel 200 sem neikde nenašel, mám jen zbytky drenažni 150. Muež to být? o vzhled nejde, stejně to bude do budoucna pod hlinou,jde mi spiš o to že 50cm bude v betonu pruměru 20cm, a zbytek v pruměru 15cm. Jestli to sloupku nevadi že bude mit meně betonu, aby se mi pak někdy nebulnul:-)

asi ne, ale pro svuj klid sem se zeptal a díky za reakci

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, není problém, já osobně jsem taky dával sloupky takhle hluboko, ale teď u souseda to děla… poslední
pařez 19.06.2014 18:12
pařez

Dobrý den, není problém, já osobně jsem taky dával sloupky takhle hluboko, ale teď u souseda to dělala firma, a ty vyvrtali díru taky do zámrzné hloubky ale vlastní sloupky dali do betonu jem max. 30cm hluboko.. tvrdili , že to tak dělají zcela běžně 20 let a nikdy žádný problém nebyl.Celkem to má i logiku ten sloupek je součástí betonové patky a sám o sobě nemůže nic udělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru