Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem betonáž sloupku plotového - roura

dobrý den

chci se zeptat. chystám se betonovat plotové sloupky na pletivo. Sloupky tl.3,8mm. Do země cca 60-65-70cm. Jsou ale místa, kde mi to teď při betonování bude muset vyčnívat nad teren (do budoucna se dosype hlína do roviny, ale k betonáži to nebude). A proto musím nadstavit díru nějakou rourou, aby beton prostě držel:-)
díra vyvrtana ručním vrtákem na hlínu pruměr 21cm. V místě kde ma být nadstaven beton nad teren je díra cca 50cm, takže cca 10-15-20cm bude nadstaveno. a konečně otázka: mohu to nadstavení udělat z roury 150? bohužel 200 sem neikde nenašel, mám jen zbytky drenažni 150. Muež to být? o vzhled nejde, stejně to bude do budoucna pod hlinou,jde mi spiš o to že 50cm bude v betonu pruměru 20cm, a zbytek v pruměru 15cm. Jestli to sloupku nevadi že bude mit meně betonu, aby se mi pak někdy nebulnul:-)

asi ne, ale pro svuj klid sem se zeptal a díky za reakci

Předmět Autor Datum
Jen z osobních zkušeností, 50cm je v pohodě, i když by to jakoby promrzlo tak se to bude zvedat všec…
vodník 19.06.2014 11:23
vodník
díky
rotorod 19.06.2014 17:24
rotorod
Diry prumer 21cm? To je pro desetimetrovou samonosnou branu s vlastni vetrnou elektrarnou? Prubezny…
bahno 19.06.2014 13:25
bahno
Dobrý den, není problém, já osobně jsem taky dával sloupky takhle hluboko, ale teď u souseda to děla… poslední
pařez 19.06.2014 18:12
pařez

Jen z osobních zkušeností, 50cm je v pohodě, i když by to jakoby promrzlo tak se to bude zvedat všechno stejně a klesat taky, ostatně není problém na zimu kazdej sloupek obsypat kolečkem hlíny aby byly všechny na oněch 70cm, těch 15cm bych taky nějak neřešil ale pro klid duše si bednění udělej třeba z kousku lina co scvakneš na koncích do tvaru roury stějně to půjde pod zem. A pokud to nemaš řídky tak do hodiny se to nenhne.
Dobře nataženej plot a dobře ukotvený boční příčky zaručí, že tlak na sloupky ze stran se vyrovná.
Tak už jen ať to odsejpá.

Dobrý den, není problém, já osobně jsem taky dával sloupky takhle hluboko, ale teď u souseda to dělala firma, a ty vyvrtali díru taky do zámrzné hloubky ale vlastní sloupky dali do betonu jem max. 30cm hluboko.. tvrdili , že to tak dělají zcela běžně 20 let a nikdy žádný problém nebyl.Celkem to má i logiku ten sloupek je součástí betonové patky a sám o sobě nemůže nic udělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru