Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vypínač dvojitý - zvlášt zapínat, dohromady vypínat

Pánové,
děkuji Vám všem za příspěvky. Docela mě překvapilo, co se tu za víkend strhlo. ;-) Pro mne je ideální řešení buď ta pružinka a nebo ten zpožďovací časovač. Můj ventilátor má časovač vypnutí v sobě a dřív ho vypínat nechci, i kdybych odcházel z bytu. Kdybych to náhodou mimořádně potřeboval, tak shodím jističe.

Chápu ale i Davču2, každý to máme jinak, někdo je prostě opatrnější. Já to tak nemám (Rokator asi taky ne), no ale ať si to každej dělá po svým. U nás parta věcí běží i když doma nejsem, občas se mi samo zapne nahrávání nějakýho filmu, běží lednice, sporák je ve stand-by režimu. Faktem ale je, že všechny takový ty věci jako TV, zesik, receiver, router atp. mám napojený na jednu vypínanou zásuvku a zapínám to jen když to potřebuju. To ale mělo hlavní důvod ten, že když u nás spí děda, tak mu všechny ty blikající a svítící diody rušili spaní. A když je na chatě po povodni, tak tam přijedu, pustím odvlhčovač (má automatický čerpadlo, takže se sám vyprazdňuje), větráky co kde najdu a jedu domu. Pak to tam takhle běží třeba tejden dva samo děj se co děj. A v práci taky běží mraky různých věcí furt - servery, disky, lednice, tiskárny ve standby atd atd.. Nedovedu si představit, že by se to všechno nějak vypínalo vypínačem.

Já se teda víc bojím možnosti, že praskne hadice k WC nádržce a vytopím celý dům (což se u nás v domě už párkrát stalo) a taky nevypínám vodu pokaždý, když jdu z domu. Hadičku jsem po 5 letech preventivně vyměnil, ale vodu vypínám, jen když jedeme na dovolenou.

Takže ještě jednou dík, já sám už považuju tuhle otázku za vyřešenou (označil jsem jí tak už minulý týden), klidně si diskutujte, ale já se vzdaluji.
Mějte se pěkně

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny