Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba vrátek

Zdravím všechny kutily. Chtěl bych si udělat jednoduché dřevěné dveře ze smrku nebo borovice, ty budou vpasované do zdi, která lemuje část zahrady. Rozměr dveří bude asi 195 x 100. Jen bych se chtěl zeptat, jak je udělat? Mám představu, že to bude z podlahových palubek 2,5 cm tlustých a okolo 15 cm širokých. Je nutné je k sobě hranama lepit nebo jen ze zadu prošroubovat na takové to dřevěné Z? Jde mi o to, aby se to časem nekroutilo a abych po dokončení nezjistil, že jsou vrátka do vrtule.
Stačí mi jen základní postřehy a chyby, kterých se mám vyvarovat.
Díkec kluci.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já bych to nelepil, myslím, že je to zbytečný. na rovný ploše bych to složil k sobě a do zadu dal to…
filuna 05.06.2014 10:15
filuna
Taky bych to nelepil. To Z se dává z vnitřní strany dvěří a ta šikmá vzpěra musí jít shora dolů od s…
bsa 06.06.2014 00:14
bsa
cili na tom jak tam ma to Z byt se shodujeme. co znamena zcepovat? ja to na ty prkna polozil a provr…
filuna 06.06.2014 07:54
filuna
Spojit na čep. To "Z" musí být pevně spojené samo o sobě, čili vyrobit zvlášť a pevně spojit. Samozř… poslední
bsa 09.06.2014 09:00
bsa

já bych to nelepil, myslím, že je to zbytečný. na rovný ploše bych to složil k sobě a do zadu dal to Zko a je to. Osobně jsem toho názoru, že je lepší, když ta šikmá lajsna u toho Zka je dole u pantů a nehoře od pantů, cítím, že by to tak mělo být lepší, ale nehádal bych se, možná je to jedno.
hlavně bych to teda hned pořádně natřel, páč dřevo se kroutí hlavně díky navlhání / vysychání. Na kadibudce máme takový dveře 50 let a nekroutí se a to jsou každý tři roky vy vodě a za posledních 12 led dokonce dvakrát skoro celý.

Taky bych to nelepil. To Z se dává z vnitřní strany dvěří a ta šikmá vzpěra musí jít shora dolů od strany, kde NEJSOU panty ke straně kde JSOU panty. Čili když se podívám na to Z a jeví se mi jako Z, ta ty panty musí být na jeho předních vodorovných částech. To Z je třeba dohromady zčepovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru