Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 9V baterie, snížit na min.napětí 3.2 a max. na napětí 3.6V pro 30x led diody

DObrý den,chci si vyrobit takové menší světlo s LED diod.

Bohužel nevím jaký rezistor potřebuji pro led diody.

Teoreticky napojím 9V baterii na 30x led diod .1x dioda má min. napětí 3.2V a max.napětí 3.6V A právě potřebuji ten rezistor aby snížil s 9V na 3.2///3.3///3.4///3.5///3.6 chtěl bych to aspon na 3.5V..

Poradte kde tento rezistor koupím :)
Zbytek jako je pájení to už vím

VIz foto konstrukce led diody.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nenapsal jsi hlavní věc a to na co je chceš ty ledky. Podle toho co jsem si tu přečetl je hlavní otá… poslední
IkaSGC 04.06.2014 08:04
IkaSGC

Nenapsal jsi hlavní věc a to na co je chceš ty ledky. Podle toho co jsem si tu přečetl je hlavní otázka jestli má vůbec cenu se do toho pouštět. Chtělo by to nastudovat aspoň základy elektroniky jako třeba ohmuv zakon, co to je dioda, zjednodušeně jak funguje a taky asi něco o pájení aby jsi se za chvilku nemusel ptát i na tohle.

Poradili ti tu nějaké informace ale pokud tam dáš třeba olověnou baterii ,jejiž fotku jsem nahoře viděl, a chceš to jako světýlka někde na zahradu tak by bylo dobré vyřešit třeba i její ochranu proti podbytí. Pokud to necháš vícekrát svítit až na nulu tak se s ní můžeš rozloučit a věř že neni zas tak levná. Rozhodně né jako tužkové baterie.

Nejdřív radši uveď kam to chceš použít aď se může vymyslet nejlepší metoda zapojení a nasvícení. Nemá cenu tu lamentovat a vysvětlovat ti jak vypočítat jeden odpor a zařadit pár ledek ktyž to stejně dopadne katastrofálně z důvdů zdroje a použití.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru