Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Honda nsr 125 R (moto)

Dobrý den,
Potřebuju poradit ohledně tohohle poměrně starého motocyklu ( http://www.motoinzerce.cz/motorky/honda/798953-nsr -125-r.html ). Mám neuvěřitelný zájem si zrovna tuto koupit ale háček je v tom, že jsem ještě nikdy ŽÁDNÉ vozidlo nekupoval a tedy nevím na co především před koupí koukat, abych nekoupil zajíce v pytli a při první odbočce na dálnici by se mi to rozsypalo. A když už tedy bych si jí pořídil tak bych v rámci možností ji předělal vnitřnosti (viz. motor,baterie,řetěz atd.) ovšem zde nastává problém se součástkama, které se velmi těžko hledají a jejich cena se rok od roku zvyšuje. Můžete mi poradit jak postupovat při koupi a co si patřičně především ověřit popřípadě jinou/novější motorku podobného nebo stejného vzhledu, se kterou bych se po otevření dostal až na těch 170 km /h ? (Do 80,000.- kč )

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to dvoutakt tak cekej ze se bude sem tam sypat, jeste kdyz pises o dalnici. Neni o tom to furt rv…
jůra 1234 01.06.2014 21:13
jůra 1234
takže to neni dobrý tahat po dálnici třeba tak 1,2 krát do měsíce. Kor, když už to má teda něco naje…
Peťann 01.06.2014 21:29
Peťann
1,2 do mesíce tomu neuškodí, Mám namysli prostě to tahat furt na plnej a furt co to dá. Když e o to…
jůra1234 01.06.2014 21:43
jůra1234
jak je to vůbec s tím sepsáním té smlouvy. Na co zde musím dávat pozor ?
Peťann 01.06.2014 21:57
Peťann
s tím uz ti moc neporadim :-) mi jsme sepsali akorad adresu bydliste cenu typ motorky a maximalne ne… nový
jůra 1234 01.06.2014 22:05
jůra 1234
Jinak ještě jedna věc. Jakmile to koupím, dostanu všechny papíry o TP,STK atd. A mohu s tím rovnou o… nový
Peťann 02.06.2014 10:37
Peťann
až to koupíš tak si odvezeš motorku on si ji odhlasi na úřade příslušného města z techničáku pošle t… nový
jůra1234 02.06.2014 19:42
jůra1234
takže budu muset přijet s vozejkem ? Rád bych to jednoduše zaplatil, podepsal smlouvu, nasedl a jel… nový
Peťann 02.06.2014 20:29
Peťann
nevím jestli se to muze :-) kdyz způsobíš dopravni nehodu bude to vsechno na majitele a pujde vse z… nový
jůra 1234 02.06.2014 21:03
jůra 1234
Špatně. Správný sled úkonů je takovýto: - původní majitel odhlásí, pošle TP poštou, ukončí si povinn… nový
Dale Cooper 02.06.2014 21:09
Dale Cooper
Dekuju, jsem rad že jste mě opravil. nový
jůra 1234 02.06.2014 21:14
jůra 1234
Tak a teď mě uchvátilo to slovo zajede na evidenční prohlídku tudíž si ihned po zaplacení budu moc… nový
Peťann 02.06.2014 21:52
Peťann
tudíž si ihned po zaplacení budu moci odvézt motocykl (sám - popřípadě bez vozíku) domů Nebudete mí… nový
Dale Cooper 02.06.2014 22:00
Dale Cooper
Takže pokud to správně chápu, kdyby se něco stalo a ještě stále by na něj byla hlášená celý '' průse… nový
Peťann 02.06.2014 22:11
Peťann
Kupní smlouvu si sepíšete sami - na netu jsou mraky vzorů. Podepíše ji on, jako prodávající a vy jak… nový
Dale Cooper 02.06.2014 22:21
Dale Cooper
No to bych měl asi všechno děkuju vám moc za vaše rady opravdu mi to moc pomohlo a hlavně vám Dale C… poslední
Peťann 02.06.2014 22:35
Peťann

Je to dvoutakt tak cekej ze se bude sem tam sypat, jeste kdyz pises o dalnici. Neni o tom to furt rvát co to dá :-) v inzeratu ma docela uz najezdino takze vybrus te bude cekat casem cca 7000 km podle toho jak se k tomu kdo chova :-) pozor si dej na vsechno skontroluj veskery vule v kolech v rizeni atd.. :-) do motoru nevidíš. a.pokud to bude nějak.podezrele klepat nebo vybrovat pri jizde tak to poznas :-)

takže to neni dobrý tahat po dálnici třeba tak 1,2 krát do měsíce. Kor, když už to má teda něco najeto. Navíc jak bych měl při koupi postupovat ? rsp. nějakej ten univerzální návod při nakupování například jak by to celé mělo probíhat.

1,2 do mesíce tomu neuškodí, Mám namysli prostě to tahat furt na plnej a furt co to dá. Když e o to budeš dobře starat jako třeba počáš než se ohřeje a pak teprve jí budeš točit a tak. samozřejme nemusíš ji mit na stojanku a čekat až se motor ohreje na cca 70 stupnů můžeš vyrazit podstatne dřív ale jet pomalu a klide než se ohřeje :-)
já když sem kupoval Yamahu DT tak sem se mrknul po tech vůlích a tak projel jsem se sepsal smlovu zaplatil naložili jsme a odjeli :-)

s tím uz ti moc neporadim :-) mi jsme sepsali akorad adresu bydliste cenu typ motorky a maximalne nejaky vady co to ma a dotycny o tom ví :-) nemyalim srablej plastik, ale treba praskla hadicka od zadni brzdy :-) nejsem v tomhle.moc.orientovanej, ja bych s tim moc vedu nedelal stejne kdyz to koupis a posere se to :-) on ti nic neda :-) nebo najdes skrytou vadu. težko z něho neco dostanes :-) možná poradi nekdo zkušenejší :-)

až to koupíš tak si odvezeš motorku on si ji odhlasi na úřade příslušného města z techničáku pošle ti ho poštou jinak přihlásíš si jí ne svém úřadu tam ti udelaji malej techničak novej s vlastními iniciáli a pojedeš na stk na evidenci :-) se zelenou kartou si nejsem jistý tu musí taky nejak změnit adresu.

nevím jestli se to muze :-) kdyz způsobíš dopravni nehodu bude to vsechno na majitele a pujde vse z jeho pojistky, netusim jak by se tohle resilo nebo co by na to rekli policajti kdyz te chytnou k bězné kontrole :-) možná poradí nekdo jiný :-) jestli se na tom smí nebo nesmí jet. Ja to vzdycky vezl na káře.

Špatně. Správný sled úkonů je takovýto:
- původní majitel odhlásí, pošle TP poštou, ukončí si povinné ručení
- nový majitel si udělá povinné ručení
- nový majitel si zajede na evidenční prohlídku
- nový majitel zajde na evidenci vozidel, odevzdá starou RZ, předloží papyrus z evidenční kontroly a zelenou kartu
- nový majitel zaplatí správní poplatek, obdrží novou RZ a je to.

Tak a teď mě uchvátilo to slovo

zajede na evidenční prohlídku

tudíž si ihned po zaplacení budu moci odvézt motocykl (sám - popřípadě bez vozíku) domů ? Kdyby mě chytili bez technyčáku tak je to průser ne ? A tu zelenou kartu dostanu společně s papyrusem z evidenční prohlídky ? A vůbec kolik se platí správní poplatek ? Mimo to co dělat, kdyby mi předchozí majitel TP neposlal ? pozn. Omlouvám se za spoustu dotazů, jak jsem již psal jsem v tomto ohledu naprostý nováček a radši se zeptám teď než potom brečet na stanici.

tudíž si ihned po zaplacení budu moci odvézt motocykl (sám - popřípadě bez vozíku) domů

Nebudete mít malý TP ani velký TP. Když jsem před léty (2006) kupoval auto, tak mi bazarník poradil, že lze předložit kupní smlouvu a původní zelenou kartu. Vozejk je ale jistější.

tu zelenou kartu dostanu společně s papyrusem z evidenční prohlídky

Nikolivěk. Zelená karta je dokladem o uzavřeném povinném ručení, dostanete ji v pojišťovně, nebo si ji vytisknete sám, pokud si smlouvu na toto uděláte po netu online.
Na evidenčce obdržíte jiný papyrus. Platívávalo se kolem 200,- Kč, poplatek na registru za přihlášení auta (u motorky může být jiný, nechce se mi to hledat) býval 800,- Kč.

co dělat, kdyby mi předchozí majitel TP neposlal

Tohle lze ošéfovat tak, že půjdete na registr (tam, kde bydlí původní majitel) spolu a po odhlášení vám tento vrazí do tlapek. Původní majitel však nemá důvod tohle dělat. Je v jeho zájmu, aby motorka kterou prodal, nebyla již na něho hlášená. Taky si on na základě toho on ukončí povinné ručení. Takže odhlášení je rozhodně v zájmu bývalého majitele.

Takže pokud to správně chápu, kdyby se něco stalo a ještě stále by na něj byla hlášená celý '' průser '' by byl na něj. A doufám, že poslední otázka (pokud mě teda ještě něco nenapadne, když už vás tu mám) :-) Kde a jak se řeší kupní smlouva ? To půjdeme někam na úřad, kde dostaneme papyrus o přepisu vozidla či jak ? Musím něco vyplňovat nebo stačí čistě podpis ?

Kupní smlouvu si sepíšete sami - na netu jsou mraky vzorů. Podepíše ji on, jako prodávající a vy jako kupující. Ideálně ve dvou vyhotoveních, kdy každý má jedno. Kvůli sepsání smlouvy není nutno chodit na úřad.

kdyby se něco stalo a ještě stále by na něj byla hlášená celý '' průser '' by byl na něj

Nebyl. On bude mít smlouvu, kde bude jasné, že a komu to prodal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru