Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterie LiPol - connection break - odešla do věčných lovišť, nebo ne?

Mám k letadlu Beta 1400 baterii LiPol 1300mAh 11,1V, 20C+/ Burst 40C - Servo, 3S. Nabíjím ji na nabíječce Equlibrium MIni V2, vždycky se zapojeným balančním konektorem. Teď mi asi po týdenním nepoužívání zahlásila connection break, což by mělo znamenat, že je ende - rozpojené články, nebo co. Jenže když ji změřím, tak na silových kabelech naměřím 11,7V, stejnou hodnotu naměřím i na červeném a černém kabílku na balančním konektoru - to by mělo být ok, napětí na článku je cca 3,9V. U baterií LiPol by napětí na článku nemělo poklesnout pod 3,5V, to je pak konečná. Maximální napětí do 4,2V. Nic z toho se ale nestalo.
Jediné, co jsem asi neudělal "podle předpisu", že jsem ji měl zapojenou na pár vteřin s 30A regulátorem a na okamžik pustil plný výkon. Vzhledem k tomu, že baterie je 20C, měl by být maximální vybíjecí proud 26A (20C x 1,3A).
Přijímač na zapojení baterie nereaguje, voltmetrem ale změřím napětí ok. Při zapojování do přijímače se zapojují pouze silové kabely, balanční jen na nabíječce...
Baterie je podle všeho, i návodu, na vyhození. Na rozdíl od NiMh tyhle baterie odchází "digitálně" - funguje a už nefunguje. Věděl by ale někdo, co se mohlo stát?

edit: i mezi články je napětí ok. Měřeno na balančním konektoru podle tohoto schematu:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:AN d9GcRO2ZleVeNuMn79anJJwAUCH_odHLGGVvKkBNP8L_4sc2U8 b4gp
Napětí vždy na dvou článcích 7,8V, na jednom 3,9V.... přestávám to chápat, protože takhle se ta baterka tváří ok....

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny