Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem příkon-je skutečný za jak dlouho?

zravíčko, dotázeček prosím.....mám třeba pilu na el. a tam je psáno, že max příkon 2,5kWh. To znamená, že mohu a nemusím těch 2,5 vytočit? a kdybych vytočil tak to je max za hodinu? to třeba že budu pilit 5hodin v kuse, tak max by to vytáhlo 2,5x5 = 12,5kWh???

je tomu tak jak sem napsal, že tomu rozumím?

díky díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Elektrické pily (viz například chain electric saw) mají příkon (power consumption) uváděný obvykle v… poslední
náhodný 29.05.2014 11:34
náhodný

Elektrické pily (viz například chain electric saw) mají příkon (power consumption) uváděný obvykle v kW. Zřejmě maximální, asi jako když má motor v autě výkon 55 kW, záleží na tom, jak se s ním jede, na jaké otáčky a s jakým zatížením. U žehličky 800 W se dá příkon nastavit termostatem, u fénu 1600 W pouze ve dvou nebo třech stupních.

U elektrické pily asi záleží na tom, jestli jede naprázdno nebo je v záběru. Nejjedndušší pro vás bude podívat se na elektroměr před zahájením práce a po práci a pokud nebudete současně prát nebo vařit na elektrickém vařiči, dojdete s přibližné spotřebě elektrické energie za měřený čas v kWh a z času si můžete vypočítat příkon. Pokud vás zajímá. Stejně pořežete co potřebujete, nebudete šetřit tím, že něco budete řezat ručně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru