Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křovinořez - jaký průřez struny.

Občas používám na zahradě křovinořez. Po zkušenostech s křovinořezem HECHT od firmy WERCO si jej půjčuji od zahrádkářů (značka Oleo Mac). Zatím jsem používal struny s kruhovým průřezem, ale dělají se i třeba hranaté nebo hvězdicové. Ptal jsem se v prodejně zahradního nářadí, jestli je v tom nějaký podstatný rozdíl, ale prodavač na mne dělal dojem, že asi neví co po něm chci. Máte někdo zkušenost s používáním hranatých strun, myslíte, že až si zase budu křovinořez půjčovat, že se mi vyplatí koupit si vlastní hranatou strunu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hvezdice seka o dost lip nez kulata(osobni zkusenost) a prej i lip nez hranata, ale hranatou jsem ne… nový
bahno 22.05.2014 09:12
bahno
kulata struna je na sekani, vyzinani tam kde vis ze nebude bodlaci a husta vysoka trava, je spis opr… nový
kamzl 22.05.2014 15:33
kamzl
U struny spíše záleží na výkonu křoviňáků.Už jsem vyzkoušel snad vše co prodávají ,mimo ocelových la… poslední
sup z čeřína 22.05.2014 20:42
sup z čeřína

Hvezdice seka o dost lip nez kulata(osobni zkusenost) a prej i lip nez hranata, ale hranatou jsem nemel. Ale taky ubejva o neco rychlejc, ne ale zase uplne drasticky.
Spis si nedovedu predstavit, jak to delat s pujcenym krovinakem, za sezonu je spotreba tak 2 civky struny, kdyz s ni clovek jenom dosekava kam se nedostane sekackou. Civka je neco pres 4m, maly baleni struny co se prodava je 15m, takze na 2 roky. A na volnej teren je mnohem lepsi nuz.

kulata struna je na sekani, vyzinani tam kde vis ze nebude bodlaci a husta vysoka trava, je spis opravdu na vyzinani nez na sekani, kdyz uz s ni chces sekat travu - jinak se pouziva na
sekani nuz

Hranate nebo trojuhelnikove jsou pro vyzinani porostu ktery je ruznorody a je v nem hodne bodlaci nebo vysoka trava, ale taky to neni ono, ma lepsi pruraznost ale nuz je nuz - nepouzivej je kolem plotu, ukrutne mizi, na dozinani kolem plotu bo podezdivek pozivej kulatou.

Je rozdil mezi vyzinacem a krovinakem(motorovou kosou) a tim padem i pro to co jsou urceny.

Prodavaji se i takove chytaky jako kruhove struny s ocelovym lankem apod. za nehorazny penize, ver mi ze v tech rychlostech a pri vyzinani co to dokaze udelat to nema vubec vyznam, snad jen na ty bodlaky a vysokou travu ale na se vracim k tomu nozi jako i kolegove tady.

U struny spíše záleží na výkonu křoviňáků.Už jsem vyzkoušel snad vše co prodávají ,mimo ocelových lanek a v podstatě je to jen o tom kolik chcete utratit.Nejvíce při sečení píská hvězdička a tak to zní jako ,že je nejlepší.Stejný trik jako u vysavačů.Dobrý je skladovat strunu ve vodě.Líp klouže nebo jak to nazvat. I Stihl to doporučuje.Ale každý jsme jiný a stále hledáme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru