Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem udrziavanie stalej teploty

Konstanty si urci experimentalne to neni az taky problem, ale potrebuje tam na vystupe riadit nieco analogovo (alebo PWM), a ne 2 draty a rele. To je ten problem. Navyse kotol ma zvycajne viac okruhov (tepla voda, kurenie, apod) a riadi sa tam horak na zaklade teploty vody v kotli a ne na zaklade teploty v miestnosti - od toho su termostaticke hlavice na radiatoroch ktore "meraju" teplotu a podla toho pustaju do radiatora vodu alebo ne. Podlahove kurenie ma svoju riadiacu jednotku na stene v ktorej sa mera a nastavuje teplota t.j. je tam uz urobenme a riadi si to samo nejaky ventil apod. Nechapem jak sa chce napojit na nejake proprietarne rozhranie nejakeho podlahoveho kurenia neznamej firmy, nevie komunikacny protokol s centralnou jednotkou, nevie nic, tam sa neda nic bastlit.
Klima je zas koplexna vec - u modernych sa riadi ucinnost kompresora nejak plynule v zavislosti od teploty chladiacej kvapaliny a podobne, plus vetrak sa riadi, atd, ma to svoju riadiacu jednotku ktora vsetky tieto veci reguluje plynule v celom rozsahu, a ne nejake zapnut vypnut.
Normalny clovek si to najprv skonzultuje s predajcami/firmami ze co je na trhu, a podla toho sa vybere nieco co by mohlo sa dat riadit jednou jednotkou. Ak take nieco neni tak bude mat jednotky na stene dve, a bude davat pozor aby nenastavil kurenie na 30 a zaroven chladenie na 20 :-)
Ja tam nevidim ziaden priestor na bastlenie, su to komplikovane zariadenia a ne nejake zapnut vypnut, pisem to uz od zaciatku

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny