Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může se kondenzovat voda pod zateplením polystyrenem zaklopeným sádrokartonem?

Dobrý den,
máme celodřevěnou chatu kterou jsem před třemi lety zateplila polystyrenem a nově zaklopila sádrokartonem. Chata byla stíněná stromy a žádné problémy nebyly ale letos jsem nechala stromy kvůli bezpečnosti vykácet. Smrky 25 m vysoké stály 1m od chaty. Po vykácení stromů je střecha na slunci téměř celý den a po příjezdu jsem měla v jedné místnosti mokré zdi, tekla po nich zkondenzovaná voda. Tato místnost sice ještě neměla polystyren zaklopený sádrokartonem tak stačilo polystyren sundat a vše za chvíli vyschlo.
Ale teď nevím, jestli není náhodou voda i pod již hotovým stropem v druhé místnosti.Nikde tedy není vidět žádná vlhkost. Do sundavání se mi moc nechce tak se nejprve raději zeptám. Strop je izolovaný stejně jako celá chata, prkna střechy, mezi trámy (8 cm) v rozestupech 90cm je napasovaný polystyren zaklopený sádrokartonem, zatmelený a otapetovaný. Krytina na střeše je pískovaná lepenka. Z vnějšku boků chaty je ipa a dřevěný obklad.

Jak to vidíte? A je pro zateplení lepší polystyren (snadná a rychlá manipulace) nebo vata?
Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny