Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může se kondenzovat voda pod zateplením polystyrenem zaklopeným sádrokartonem?

Chata je dlouhá 7,5m a široká 4,5m. Stěny jsou vysoké 2m , střecha v nejvyšším místě 2,6m. Jedna místnost je 4 X 2 m, druhá 2 x 5,5m. Ostatní je vyzděná kuchyň a oddělená chodbička. Složení zevnitř - sádrokarton, polystyren, prkna, térový papír nebo co to před těmi 35 lety bylo k dostání a obklad z půlkuláčů. Původní složení ve stěnách i stropě ve větší místnosti bylo zevnitř - překližka, několik vrstev kartonu, prkna, térový papír, obklad z půlkuláčů. Menší místnost je pozdější přístavba a tam už je všude vata.
Celé roky žádná vlhkost, když jsme to rozebírali, kvůli výměně rozbité překližky, všechny kartony byly naprosto suché, bez stop po vodě a plísně. Chata jak nová.
Jak říkám změna nastala až po vykácení oněch stromů, kdy na chata není celodenně stíněná. Taky je možný, že to byla jednorázová záležitost? Toto jsme zjistili čerstvě po pokácení.
Zajímá mě, jestli se něco děje i pod sádrokartonem, nebo to byla záležitost jen toho nehotového stropu.
Chata je používaná od dubna do října, v zimě se tam jezdilo na pobyt naposledy před 20.lety, teď jezdíme jen na kontrolu kvůli sněhu, kolikrát ani nejdeme dovnitř.
Děda, co chatu postavil, říká že to bude pod tím sádrošem dobrý protože tam už vzduch nemůže ale já se raději ještě zeptám :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny