Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Motor Briggs & Stratton nebo HONDA?

Pěkný den
Potřebuji benzínovou sekačku. Nutné je, aby šla lehce startovat, aby ji nastartovala i žena. A co hlavně, tak abych se nepotýkal s problémem špatného startování.
Tak se ptám, jaké máte zkušenosti s motory Briggs & Stratton? Všiml jsem si, že většina sekaček je právě s tímto motorem. Jsou dobré nebo mám raději vybrat na jistotu sekačku s motorem HONDA?
Díky za každou radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mercedes nebo BMW? Jsou to kvalitni a provereny stroje vsechno, rozdily u vyuziti "manzelka" jsou za…
bahno jinde 10.05.2014 22:38
bahno jinde
Já sekám 14 let starou Husqvarnou, prorezl jí výfuk, takže vydává neskutečný rachot, když ji startuj…
Potkan007 11.05.2014 12:31
Potkan007
furt lepší než sekat 14 let starou Hondou...nebo novým Hechtem
kamzl 11.05.2014 16:28
kamzl
14 let stará honda je právě výhra... :-) O Hechtu si taky myslím své. Taky trocha zkušenosti zase z…
SX2 15.05.2014 20:09
SX2
Záležitost servisu. Proklínal jsem svůj B+S po dobu záruky, startování byla muka. Jakmile jsem opust… poslední
kejki 16.05.2014 22:56
kejki

Mercedes nebo BMW? Jsou to kvalitni a provereny stroje vsechno, rozdily u vyuziti "manzelka" jsou zanedbatelny. Oba stroje zdechnou po 10. letech, pac jim prorezne chassis, s cimz nejde moc co delat, sem tam sutrik dodela dilo zkazy.
BTW: mam cinana 6. let a nemuzu si stezovat. Stavkuje vzdycky na jare, pac se pres zimu udela bublina v karbeci, ale jinak slape jak hodinky, behem roku startuje na prvni, maximalne druhy skubnuti. A uz vim, ze pred prvnim sekanim v roce mam vymenit olej a striknout 2ml benzinu strikackou do sani a pak nasleduje celosezoni bezproblemovy provoz. Motor do sekacky uz dneska umi skoro kazdej.

14 let stará honda je právě výhra... :-) O Hechtu si taky myslím své. Taky trocha zkušenosti zase z mého pohledu:

Honda GXV160, r.v. 1995 - poctivý motor, za 19 let drsný služby dostal párkrát novou svíčku, olej a filtr... horší naviják startování, jinak bez investic a řekl bych že tu bude déle než my... Kovářská technika.

Honda GCV 160, r.v. 2008 - bez investic, bez poruch, krásný starty, nízká spotřeba (ale počítám že nevydrží tolik jako starší výše zmíněné OHV)

Briggs&Stratton 7.0, r.v. 2005 - (v sekačce McCulloch) ustřiženej klínek zapalování (asi chytla kámen),nemá palivový kohoutek, nemá sytič, jen předpotopní pumpičku, přes všechno seřizování a servisy nikdy pořádně nestartovala, nahodit ji po zimě je zážitek.
Dlužno dodat, že briggs stál polovinu co ty Hondy na pořízení, ale chybí mi tam komfort a spolehlivost. Možná záležitost konkrétního kusu, nevím.

Záležitost servisu. Proklínal jsem svůj B+S po dobu záruky, startování byla muka. Jakmile jsem opustil kladenský servis (záruční), situace se výrazně zlepšila. Nejprve kluci z Hondy, ale je pravda, že o to moc nestáli, alespoň začala chytat (výměna membrány za pár kaček, to by záruční servis zruinovalo). Teď jezdím sice dálku do Litoměřic, ale chodí jako hodinky, pumpuji 3 x a na první zatáhnutí chytá. Bez ohledu na stáří benzínu, což byla oblíbená výmluva kladenských.
Prostě někdo dělá ze zákazníka blbce, někdo dělá ze zákazníka věrného zákazníka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru