Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Okurky, rajčata, papriky

Okurky a rajčata na jedničku.
Papriky malé, zakrslé, ale to se asi již nedá příliš dohnat. Je třeba si připustit, že někdy je výsledek ve skleníku horší než na poli nebo zahradě. Pokud je to aktuální foto, asi moc plodů nebude, ale na první rok pěstování je to u paprik velmi dobré. Paprika chce včasný výsev, teplo, zálivku, výživu. Na cílovém stanovišti je nutností slunce, teplo. Ta místa se zdají být stinná, jako by byl skleník nevhodně umístěn.
Okurky nechat pnout nadále. Případné nemocné listy ihned odstranit.
Rajčata - zaštipují se, když už je jasné, že by se plody nestihly vytvořit. Zaštípnutím se docílí toho, že to nebude oslabovat rostlinu a dá to do tvorby plodů. Jakmile začnou být listy nemocné, hned je nekompromisně postupně odstraňovat. Bez chemie je to nutností.
Papriky - nasazuju Amyka F1 a nevyštipuju nic. Ani nepotřebuje oporu, protože má stonek dost silný a vynese to celý keř i se spoustou plodů.

Zkus si přes zimu nastudovat knihu Bio zahrádka od paní Kreuterové a udělej si z ní stručné výpisky kterými se můžeš řídit rok co rok. Člověku pak stačí pár pravidel. Kniha ti dá ucelený pohled a vzdělání. Diskusní fóra jsou mnohdy plná polopravd. Ještě mě napadá, že bys mohl pro příští rok taky zkusit mimo stávající dát rostliny do větších nádob - kýble a květináče (díry pro odtok vody nutností!). Můžeš je pak stěhovat a chránit před kroupami a deštěm. Jak na rajče a okurku z nebes přichází voda, podporuje to nemoci. Chemii se snaž vyhýbat, až postupem let dojdeš do fáze, že je nutné ji použít, tak teprve pak to můžeš vážně zvažovat. Snaž se nahnat úrodu vytším nnožstvím při výsevu a klidně dvojnásobkem sazenic. Neboj se včas vysít klidně v řádu desítek paprik. Hlavně jim dej teplo a světlo + výživnou zálivku (Kristalon).
Papriky a rajčata můžeš sklízet do prních mrazíků. O okurky se postará nějaká nemoc a během 1-2 týdnů pak pojdou. Uvidíš to sám a pochopíš na vlastní oči. Hlavně nemocné rostliny nekompostovat. Hodně štěstí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny