Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvod topení v cu v rodinném domě s kotlem Dakon na tuhá paliva

Zpětnou klapku tam nedávejte vůbec. Nechápu jakou by tam měla funkci. Ta se dává v případě že máte čerpadlo zapojené na bypassu. Pokud máte čerpadlo přímo na zpátečce tak je tam zpětná klapka k ničemu. Odvzdušňovák se dává buď hned za vývod z kotle nebo na první radiátor za kotlem. Ve zdroji tepla se uvolňuje nejvíc vzduchu navázaného na topnou vodu tak proto. Nijak vysoko ho dávat nemusíte např. http://forum.tzb-info.cz/docu/diskuze/1100/110083/ 0484001.jpg. Pokud už se nějaký vzduch dostane do zaslepené stoupačky tak to ničemu vadit nebude.
Nevím jestli dobře chápete funkci čtyřcesťáku. Ve stručnosti vám rozdělí otopnou soustavu na topný okruh s radiátory a malý(kotlový) okruh. To vám umožní mít jinou teplotu topné vody v kotlovém okruhu(provozní) a jinou(nižší) v topném okruhu kam se z kotlového okruhu horká voda přimíchává podle požadované teploty v místnostech. Máte zdroj který je minimálně regulovatelný a to ještě se zpožděním. Pokud kotel roztopíte na provozní teplotu a topný okruh bude uzavřený nebo hodně přiškrcený čtyřcesťákem tak nastane velký problém. Pokud chcete mermomocí čtyřcesťák tak jedině se servopohonem, který si přes nějakou řídící jednotku a teplotní čidlo bude hlídat teplotu zpátečky a pokud bude teplota vratky dostatečně vysoká tak se otevře naplno. Dále každý okruh musí mít své oběhové čerpadlo takže podle vašeho schématu to topit nebude. Kotlový okruh by mohl případně chodit i samotížně, ale co jsem vyčetl na různých fórech o topení tak to nedělá dobrotu. Ať to beru zleva zprava bude to stát ranec, komfort vytápění Vám to nezlepší a jsou to další věci které se můžou pokazit. Jestli už mermomocí chcete hlídat teplotu zpátečky a doufat že Vám díky tomu kotel vydrží déle tak tam dejte třícesťák s termopatronou to aspoň nestojí tolik.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny