Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Regulátor výkonu

Ahoj chci se zeptat mám terárium s hady které vytápím topným kabel pod teráriem, potřebuji ale regulovat teplotu v teráriu, moje otázka zní regulátor teploty který by jsem připojil na kabel? Je něco takového?

Děkuji moc za odpovědi.

S pozdravem Franna.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak pokud se terária vytápí topným kabelem, fólií atd., tak se zpravidla dává termostat, který hlídá…
Roker 17.04.2014 10:32
Roker
Ano v podstate maš pravdu, len tu sa trochu obavam že čo si neurobiš sam tak nevieš čo to spravy u č…
wwxww 17.04.2014 12:39
wwxww
Počkej teď přesně nevím co myslíš tím "pretrhnutim kabla". U terárií se většinou po nainstalování el… poslední
Roker 17.04.2014 14:59
Roker

Tak pokud se terária vytápí topným kabelem, fólií atd., tak se zpravidla dává termostat, který hlídá teplotu a podle potřeby zapíná/vypíná topný kabel... Na co Ti bude regulace výkonu, když budeš muset hlídat teplotu a podle potřeby přidávat/ubírat. Není elegantnější to pořešit termostatem?

Ano v podstate maš pravdu, len tu sa trochu obavam že čo si neurobiš sam tak nevieš čo to spravy u činskej krabičky z nemeckym alebo anglickym popisom :-D Jedna sa oto ako sa ten termostat zachova napr. pri pretrhnuti kabla(čo neni nič nepravdepodobne u skla)či vypne napajanie alebo bude varit plny KOTOL :puff:

Počkej teď přesně nevím co myslíš tím "pretrhnutim kabla". U terárií se většinou po nainstalování elektroinstalace nic moc nenamáhá a tak nevidím důvod k protržení kabelu. Termostaty doporučuji používat tyto a je to bez problémů. Používají to již léta špičkový chovatelé a přiznám se, že neznám nikoho, kdo by užíval manuální regulátor výkonu a snažil se "vyladit" takto ideální teplotu v teráriu... Tady bych spíš řekl, že hrozí větší nebezpečí při poruše regulátoru = plný výkon do kabelu (samozřejmě ne u všech poruch), ale tyto termostaty mají ochranu, že pokud odejde například čidlo, netopí se vůbec, než aby to pustilo "plný plyn".
Ale nechť si zadavatel vybere podle uvážení ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru