Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozměry kotoučů pro dvoukotoučovou brusku

Zdravím vás přátelé srdečně a požádal bych o radu. Mám brusku ASIST AE3KS35N ( je to tento model - http://asist.znacky.aukro.cz/dvoukotoucova-bruska- 350w-200mm-ae3ks35-asist.html - obrázek je jen ilustrace, koupil jsem přímo u ASISTu ). S touto bruskou byly dodány dva kotouče ( již namontované na brusce ) a na papírových štítcích na bocích kotoučů jsou uvedeny rozměry 200 x 25 x 32, přičemž na pictogramu na brusce je uvedeno 200 x 32 x 25. Nevím, možná je to jen věc značení značka od značky. Problém je v tom, že oba kotouče házely tak tragicky, že to třáslo celým ponkem a věci padaly ze stolu. Po sejmutí kotoučů jsem zjistil, že v otvorech, kterými se kotouč nasouvá na hřídel, jsou jakési plastové redukce, připomínající pastorek, ve kterých vyvrtané díry pro navlečení na hřídel ( ta má průměr 14 mm a onen pastorek slouží zřejmě jako redukce z 32 mm právě na těch 114 ) rozhodně nejsou ve středu. Po přeměření stěn te redukce to chodí i o 0.3 mm, což je dle mého názoru docela dost. Budu tedy zřejmě muset koupit takové kotouče, na které jsem byl zvyklý, tedy takové, které mají otvor takový, že přímo pasují na hřídel. Bohužel si absolutně nevím rady, jaký rozměr by to tedy měl být. Poradíte? Díky - Zann

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Plastové, přesně vylisované redukce, se dají sehnat v každé slušné prodejně brusných materiálů. Ty p… poslední
Zerozero 10.04.2014 11:19
Zerozero

Plastové, přesně vylisované redukce, se dají sehnat v každé slušné prodejně brusných materiálů. Ty původní asi byly nějaký šmejd.
Orovnat kotouče aby neházely u těchto brusek, které jsou určeny k postavení na stůl a jsou lehké je trochu problém.
Jakmile kotouč hází, celá bruska se rozvibruje a udržet orovnávač tak aby se kotouč srovnal a vyvážil je téměř nemožné. Opěrky bývají tak nepevné, že se jako opora při rovnání také nedají použít. Výsledkem bývá ještě větší házivost. Když mi jednou ruply nervy při podobné operaci, sundal jsem kotouče a při příležitosti odnesl do jedné dílny, kde měli starou těžkou litinovou brusku. Opěrky z poctivého kovaného materiálu. Tam jsem kotouče srovnal a bylo po problému8-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru