Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno podvodník

Dobrý den.Nechali jsme si s manželem postavit dům od jednoho našeho známého,který se jmenuje František Nekvinda a bydlí v Praze v Pivcově ulici na Barandově.Jenomže dům nedostavěl a peníze,které jsme mu dali jsou Bůh ví kde!Chtěla jsem se zeptat jestli někdo má stejné zkušenosti s tímto pánem...že bychom společně na něj podali trestní oznámení.Děkuji za odpovědi .Delfi

Předmět Autor Datum
Když už špiníte resp. zveřejňujete někoho jméno, tak připojte i své nacionále!
Uroboros 04.04.2014 20:49
Uroboros
Své nacionále mám v profilu.Ale na rozdíl od Vás jsem slušně pozdravila.Nikoho nešpiním.Snažím se s…
delfi 04.04.2014 20:54
delfi
Už dávno jste to měli řešit s právníkem.
Prasak 04.04.2014 21:05
Prasak
Souhlas s Prasakem. Trestní oznámení je k ničemu. Obraťte se na právníka a podejte na dotyčného žalo…
Fortys 04.04.2014 21:26
Fortys
Že už rok na jediné správné řešení kašlete, je jen Vaše blbost, snad jste měli nějakou smlouvu. Poku… poslední
Uroboros 04.04.2014 21:50
Uroboros

Své nacionále mám v profilu.Ale na rozdíl od Vás jsem slušně pozdravila.Nikoho nešpiním.Snažím se s tím pánem domluvit už víc jak rok.Ale bezúspěšně.Vzali jsme si s manželem dost velkou hypotéku a nemáme kde bydlet.Přes rok už bydlíme po známých,protože na podnájem nám už nezbývá.Takže o žádném špinění tu není žádná řeč!Ale kdo to nezažil-nepochopí!

Že už rok na jediné správné řešení kašlete, je jen Vaše blbost, snad jste měli nějakou smlouvu. Pokud ji nedodržel, tak tradá za právníkem a k soudu s žalobou. Policie ani nikdo jinej tohle nevyřeší. Nějaká hromadná žaloba má smysl jen při větším počtu malých podvodů, o tom u stavby baráku nemůže být řeč, tam je finanční škoda sama o sobě obrovská. Pokud jste smlouvu neměli, tak se nejspíš budete muset smířit s tím, že jste provedli velkou chybu a následky si ponesete sami, tady zase pochybuju, že by kdokoli mohl stavět barák bez smluv. Náklady na nějaké náhradní bydlení atd by pravděpodobně v případě nedodržení smluv pak šli za oním podvodníkem. Takhle jsme zase u toho, že je to vaše blbost, když rok problém odkládáte.

Ale kdo to nezažil-nepochopí!

Fakt nejste jediní, kdo se v dnešní době musí soudit. Ale kdo nic neřeší, nic nevyřeší. Nějaké odklady na případné dobré slovo od někoho, kdo vás vypekl dá také jen cvok, většinou to tak ale bývá a měsíce plynou... :-( Že barák nebude už jste museli vědět dávno před tím, než měl hotovou stavbu předat. Snad existoval nějaký harmonogram? Dozor stavby?

Opravdu nevím co si od zdejšího příspěvku slibujete, prostě jděte a řešte to s právníkem a to okamžitě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru