Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cim poradne prilepit dlazbu na problematicky povrch

Zdravim,
na chalupe jsem pred dvema lety nechali polozit po vsech podlahach dlazbu (cca 70 m2). Puvodni povrch byl betonovy. Tu puvodni podlahu delal (co vim od rodicu, ja byl tehdy mimino) deda, na udupanou zem se dala nejaka tehdy dostupna hydroizolace a na to beton, tloustku nevim. Tak to tam bylo roky a beton byl natirany ruznymi natery, jednu dobu na tom bylo snad lino atd. Sam jsem si na tu dlazbu netroufal, tak jsem si objednal "pana mistra" remeslnika, ale "nejak se nepovedlo". Chvili pekny, ale ted se to zacina loupat. Z nekolika duvodu uz ho nemuzu a ani nechci na to nejak nahanet (stejne na to uz urcite neni zanda zaruka, chtel by to zaplatit, a to se mi nechce, kdyz vidim, jak je to kvalitni), takze to holt ted musim opravit sam. On tehdy pouzival (alespon jsme tak byli dohodnuti a pak jsem to i platil) to "nejlepsi elasticke lepidlo" (viz priloha). Predtim to snad i nejak brousil (+-) a natiral adheznim mustkem (nevidel jsem to, ale platil jsem to).
Par dlazdic jsem uz sundal, lepidlo na dlazdici drzi, ale nedrzi na podlaze. Zpatky to lepim montaznim lepidlem, ted zrovna si nemuzu vzpomenou jakym, ale to je fuk, pak uz to (tedy zatim) zase drzi. Ale jestli takhle budu muset postupne predelat celych 70 m2, tak to pujde asi do penez. Jak byste to lepili? Muze byt chyba v postupu? Nebo ve vybranem lepidle? Mozna je taky potiz v tom, ze jak je to zaplavova oblast, tak to tam i vlhne, ale treba na verande mame dlazbu snad 15 let a je v pohode. A tam rozhodne ten podkladni beton bude horsi.
Co byste tedy pouzili za lepidlo / postup?

Diky

Filip

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
znovuotevírám tohle své staří téma - pár dlaždic jsem odloupnul a je to tak, že je pod nima ta samon…
filuna 24.06.2014 20:08
filuna
To čištění dlaždic tu někdo řešil kartáčem na flexu. Bordel neskutečný, ale jde to. Mně část umatlan… poslední
kejki 09.08.2014 23:27
kejki

znovuotevírám tohle své staří téma - pár dlaždic jsem odloupnul a je to tak, že je pod nima ta samonivelační stěrka a na ní to tedy nedrží ani vůbec. blbý je, že to drží na těch dlaždicích.co byste teď dělali. mám 10 náhradních, podlaha je stará 2 roky a moc se mi nechce jí platit znova. myslel jsem, že bych to přilepil tím Mamutem, ale má to dva háčky. zaprvé se to občas někde v rohu odlouplo i z dlaždice a za druhé ta samonivelaka se tak nějak drolí. prostě když po ní přejedu rukou, tak jí obrušuju (a nijak netlačím). mám to něčím napenetrovat? a co pak s těma odpadlejma kouskama na dlaždicích? nebo se to fakt musí všechno osekat? to je dost děsivá práce řekl bych...
díky za nápady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru