Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cim poradne prilepit dlazbu na problematicky povrch

Zdravim,
na chalupe jsem pred dvema lety nechali polozit po vsech podlahach dlazbu (cca 70 m2). Puvodni povrch byl betonovy. Tu puvodni podlahu delal (co vim od rodicu, ja byl tehdy mimino) deda, na udupanou zem se dala nejaka tehdy dostupna hydroizolace a na to beton, tloustku nevim. Tak to tam bylo roky a beton byl natirany ruznymi natery, jednu dobu na tom bylo snad lino atd. Sam jsem si na tu dlazbu netroufal, tak jsem si objednal "pana mistra" remeslnika, ale "nejak se nepovedlo". Chvili pekny, ale ted se to zacina loupat. Z nekolika duvodu uz ho nemuzu a ani nechci na to nejak nahanet (stejne na to uz urcite neni zanda zaruka, chtel by to zaplatit, a to se mi nechce, kdyz vidim, jak je to kvalitni), takze to holt ted musim opravit sam. On tehdy pouzival (alespon jsme tak byli dohodnuti a pak jsem to i platil) to "nejlepsi elasticke lepidlo" (viz priloha). Predtim to snad i nejak brousil (+-) a natiral adheznim mustkem (nevidel jsem to, ale platil jsem to).
Par dlazdic jsem uz sundal, lepidlo na dlazdici drzi, ale nedrzi na podlaze. Zpatky to lepim montaznim lepidlem, ted zrovna si nemuzu vzpomenou jakym, ale to je fuk, pak uz to (tedy zatim) zase drzi. Ale jestli takhle budu muset postupne predelat celych 70 m2, tak to pujde asi do penez. Jak byste to lepili? Muze byt chyba v postupu? Nebo ve vybranem lepidle? Mozna je taky potiz v tom, ze jak je to zaplavova oblast, tak to tam i vlhne, ale treba na verande mame dlazbu snad 15 let a je v pohode. A tam rozhodne ten podkladni beton bude horsi.
Co byste tedy pouzili za lepidlo / postup?

Diky

Filip

Předmět Autor Datum
Tady bude každá rada drahá.. Fakt těžko hodnotit bez pořádné prohlídky na místě. Každopádně postup p…
sHpy00n 03.04.2014 11:50
sHpy00n
ne, to je samonivelcaka, kterou tam daval taky, pac ta podlaha byla nerovná. můstek používal jiný, a…
filuna 03.04.2014 12:25
filuna
teda právně Pattex Total fix - to jsem myslel.
filuna 03.04.2014 12:26
filuna
znovuotevírám tohle své staří téma - pár dlaždic jsem odloupnul a je to tak, že je pod nima ta samon…
filuna 24.06.2014 20:08
filuna
To čištění dlaždic tu někdo řešil kartáčem na flexu. Bordel neskutečný, ale jde to. Mně část umatlan… poslední
kejki 09.08.2014 23:27
kejki
Ja som lepil dlazdice na umakart pomocou zmesy duvilaxu s klasickym lepidlom na dlazby, bez pridania…
Matfej 24.06.2014 20:16
Matfej
Zdravím, měla jsem podobný problém. Podlaha vlhká odspoda, poradili mi jako nejlepší řešení dlažbu n…
šetřílek 07.08.2014 01:22
šetřílek

Tady bude každá rada drahá.. Fakt těžko hodnotit bez pořádné prohlídky na místě. Každopádně postup při zadláždění je za mně správný. Obrousit starý beton na "čistý" beton, adhezní můstek, lepidlo + dlažba. To je OK. Je tu tedy možnost že podklad byl za ty roky něčím nasáklý a "chemie" adhezního můstku či lepidla si s ním nesedla. Potom na první fotce vidím pytel samonivelační stěrky. To má být onen adhezní můstek? Nivelačka je na vyrovnání povrchu a rozhodně to není adhezní můstek. V mnoha případech působí skoro naopak. Je to mrcha a občas umí připravit opravdu perné chvilky. Hlavně před aplikací vyžaduje řádné zbavení podkladu nečistot a důkladnou penetraci. A hlavně by se měla lít na suchý podklad. Jestli byl starý beton vlhký, hledal bych příčinu tam. A kdyby i tam bylo vše OK, přemýšlel bych o tom jestli dlažby v "sezónní" chalupě jednoduše neodmzla od vlhkého podkladu protože vodní spáry zkondenzovaly v mezírkách mezi lepidlem pod dlažbou. No jak řikám.. "babo raď".

ne, to je samonivelcaka, kterou tam daval taky, pac ta podlaha byla nerovná. můstek používal jiný, ale ten nemám vyfocený. On to ale neobrousil an čistý byton, spíš zdrsnil ten starý nátěr a asi odstranil nedržící zbytky.
takže asi nelepší bude to dolepovat tím montážním lepidlem co, nejakým tím patex super fixem, ten by snad měl jít použít i na vlhký podklad...

znovuotevírám tohle své staří téma - pár dlaždic jsem odloupnul a je to tak, že je pod nima ta samonivelační stěrka a na ní to tedy nedrží ani vůbec. blbý je, že to drží na těch dlaždicích.co byste teď dělali. mám 10 náhradních, podlaha je stará 2 roky a moc se mi nechce jí platit znova. myslel jsem, že bych to přilepil tím Mamutem, ale má to dva háčky. zaprvé se to občas někde v rohu odlouplo i z dlaždice a za druhé ta samonivelaka se tak nějak drolí. prostě když po ní přejedu rukou, tak jí obrušuju (a nijak netlačím). mám to něčím napenetrovat? a co pak s těma odpadlejma kouskama na dlaždicích? nebo se to fakt musí všechno osekat? to je dost děsivá práce řekl bych...
díky za nápady

Ja som lepil dlazdice na umakart pomocou zmesy duvilaxu s klasickym lepidlom na dlazby, bez pridania vody. Vznikne z toho husty akoby tmel, ktory vytvrdne. Drzi to az neuveritelne.
Mozno by to slo pouzit aj tam, to nech sa vyjadria skusenejsi.

Zdravím,
měla jsem podobný problém. Podlaha vlhká odspoda, poradili mi jako nejlepší řešení dlažbu na syntetické lepidlo. Tak stalo se a problém byl na světě. Ona totiž ta nivelačka pod tím stále jakoby vlhne a rozpadá se. Na takovém podkladu žádné lepidlo nedrží. Vyřešeno je to tak, že každá dlaždice která se odloupne se pečlivě očistí, dokonale se z podkladu vyšťourá a vyškrábe ta nivelačka, až na holý beton, nerovnosti se vyplní vodě odolným silikonem (jako na spáry okolo vany) a pak už přilepit jakýmkoliv lepidlem, jako např. Mamut. Je to ale dost drahé řešení, ta lepidla jsou poměrně drahá a silikon též. Tam kde je podlaha rovná a nivelačka je jen v tenké vrstvě, nebo nebyla rozlita vůbec, to lepíme na rozpuštěný asfalt,je to dokonale vodě nepropustné a dobře to drží. ovšem musíte s tím velmi opatrně, když se ty dlaždice při ukládání zasviněj, tak je to problém. V nejhorším případě to jde odstranit klasickým krémem na obuv (kulaté krabička) trpělivým třením a pak omýt normálně vodou se saponátem. Je to i docela levné řešení, jen si musíte před položením dlažky dobře rozmyslet výšku vstvy, protože jak to jednou uložíte, už to z toho nedostanete, leda by jste nad tím udělal ohýnek a to by se asi poškodila zas ta dlažka. Dříve se do asfaltu pokládaly parkety, říkalo se tomu vlísky a vydrželo to leta beze změny i na relativně vlhkých podkladech, pokud to dřevo nezplesnivělo z vrchu.
Nebylo by možná od věci, udělat pod podlahou nějaké odvětrání, jestli to stále vlhne, je možné, že se časem bude rozpadat i ta dlažba, jelikož proti vodě je chráněná glazurou z horní strany, zatímco spodek je nasákavý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru