Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Datel ničící zdi

Datel, strakapoud, žluna a další ptáci podle lidí nesmyslně mlátí zobákem do tvrdé polystyrenové slupky zateplení fasády, do eternitového nástavce na komíně nebo i do plastového krytu vysoko na sloupu pouličního osvětlení a jinde. Nehledají červíky v dutině, ale svým zvukem oznamují ostatním ptákům svého druhu, že to je jeho území - kam až je ho slyšet. A nejraději hned po ránu.

Podobně jako si kosi sedají na komín v pozdním odpoledni a vyzpěvují z plna hrdélka. Kosí zpěv se lidem líbí a mlácení datla hlavou o polystyrenové zateplení ne, protože do něj dělají díry.

Pokud vám vadí, že ničí fasádu, dejte mu vedle něco jiného, do čeho by mohl mlátit hlavou a dělat svůj zvuk, například někam vysoko kbelíček z umělé hmoty dnem nahoru, plastový kryt z pouličního osvětlení nebo něco podobného, novodurovou rouru, apod., aby si na to nebo k tomu mohl sednout a zvučet vůkol.

Pokud vám vadí zvuk datla, pak by vám asi vadilo i skřehotavé rachtání straky (která ale účině odhání holuby), klapání zobáku a kálení na střechu čapí rodinky, nebo čimčarání hádajících se vrabců, nebo vrkání holoubků a cukrování hrdliček. Ptáčkové do přírody patří.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny