Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc při zjištění závady Tv

.. starou tv ... televize když jí zapnu funguje obrazovka je tam šumící pozadí ale nesvítí dolní červené světýlko a nejde přepnout nic .. set top box

Po zapnutí televizoru vypínačem se (podle typu a zvláště u starých televizorů bez dálkového ovládání, například TESLA Color apod.) hned televizor zapne a pokud nemá signál, tak zvuk i obraz šumí. Po zapnutí set top boxu se do televizoru přivede signál a televizor by měl hrát pořad přijímaný settopboxem.

U televizorů s dálkovým ovládáním někdo televizor vypíná pouze dálkovým ovládáním a pak mu v klidovém stavu svítí červené světýlko, které se po zapnutí ovladačem změní na zelené. Pokud je televizor vypnutý i vypínačem, bývá třeba ho po zapnutí vypínačem ještě zapnout dálkovým ovladačem (opět podle typu).

Zapínání bouchnutím? To se dělávalo v dobách elektronek, které špatně seděly v paticích. U nových televizorů je všechno vevnitř obvykle v pořádku, jen mohou být volné některé spoje konektorů - špatně zastrčený konektor antény, nebo SCART konektor pro propojení televizoru se settopboxem. Ale raději do televize nebouchat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny