Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc při zjištění závady Tv

Dobrý den , koupila jsem si starou tv jelikož po finanční stránce na tom nejsme teď dobře a lepší něco než nic ., Potřebovala bych poradit televize když jí zapnu funguje obrazovka je tam šumící pozadí ale nesvítí dolní červené světýlko a nejde přepnout nic někdy se povede že když do ní bouchnu tak normálně naskočí set top box a funguje nemáte prosím s tím to někdo zkušenost ? Děkuji za odpovědi všem :)

Předmět Autor Datum
Někde je špatný kontakt nebo tzv. "studený spoj". Někdy stačí propájet všechna podezřelá místa na de…
jirka44 17.03.2014 18:15
jirka44
nesvítí červený světýlko/nejde přepnout nic a čím? ovladačem či růčo?
kamzl 17.03.2014 22:45
kamzl
Ničím nejde zapnout ani přepnout ., scart kabel jsem zkoušela a ni tak nejde :/
televizníamater 22.03.2014 13:12
televizníamater
tedy zapnout jde a vypnout vypínačem na tv ale ovladač ani tlačítka na tv nereagují :)
televizníamater 22.03.2014 13:13
televizníamater
V době, kdy TV nejde,tedy projevuje se porucha, zkuste zahýbat a zatlačit SCART konektor, připojený…
Zerozero 17.03.2014 18:39
Zerozero
.. starou tv ... televize když jí zapnu funguje obrazovka je tam šumící pozadí ale nesvítí dolní čer…
náhodný 19.03.2014 17:23
náhodný
Tak scart kabelem to není tv nereaguje ani když je zapojen nebo vypojen červený světílko nefunguje .…
televizníamater 22.03.2014 13:40
televizníamater
Niekto to bude muset rozobrat a skontrolovat preco svetylko nesviti, typicky ak pomoze buchnutie je…
MM.. 23.03.2014 16:04
MM..
Tak takového zrovna nemám ale aspoň už vím kde by mohl být problém no každopádně děkuji za rady :) poslední
televizníamater 23.03.2014 22:53
televizníamater

V době, kdy TV nejde,tedy projevuje se porucha, zkuste zahýbat a zatlačit SCART konektor, připojený do televizoru od settopboxu.
Pokud je na obraze šum, znamená to, že je tv v režimu příjmu analog signálu. Tv se přepíná po zapnutí STB do režimu AV (vstup pro STB) automaticky řídicím signálem na SCARTu. Pokud by tam byl špatný kontakt , k přepnutí nedojde. Mohlo by to být tím, ale nemusí.

.. starou tv ... televize když jí zapnu funguje obrazovka je tam šumící pozadí ale nesvítí dolní červené světýlko a nejde přepnout nic .. set top box

Po zapnutí televizoru vypínačem se (podle typu a zvláště u starých televizorů bez dálkového ovládání, například TESLA Color apod.) hned televizor zapne a pokud nemá signál, tak zvuk i obraz šumí. Po zapnutí set top boxu se do televizoru přivede signál a televizor by měl hrát pořad přijímaný settopboxem.

U televizorů s dálkovým ovládáním někdo televizor vypíná pouze dálkovým ovládáním a pak mu v klidovém stavu svítí červené světýlko, které se po zapnutí ovladačem změní na zelené. Pokud je televizor vypnutý i vypínačem, bývá třeba ho po zapnutí vypínačem ještě zapnout dálkovým ovladačem (opět podle typu).

Zapínání bouchnutím? To se dělávalo v dobách elektronek, které špatně seděly v paticích. U nových televizorů je všechno vevnitř obvykle v pořádku, jen mohou být volné některé spoje konektorů - špatně zastrčený konektor antény, nebo SCART konektor pro propojení televizoru se settopboxem. Ale raději do televize nebouchat.

Tak scart kabelem to není tv nereaguje ani když je zapojen nebo vypojen červený světílko nefunguje . Totiž když jde to č. světílko tak tv reaguje na vše ., Jinak nereaguje na ovladač ani na přepínání dole na tv funguje pouze tlačítko pro vypnutí tv . :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru