Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umytí motoru

Zdravím, lze nějakým způsobem dobře vyčistit motor zvenku? Jeden čas mi tekl olej, pak zas nafta pak se na to nalepí prach a motor je špinavej jak svine.
Viděl jsem na internetu že to dělaj v některých servisech, tady ale ne :/ Jde to nějak udělat doma?
Je to starý 1.9TDI, otec mi vyprávěl, že u ještě starších motoru škody 120 apod... se to polilo kyblem nějakého speciálního odmastovacího přípravku, nechal se působit, pak vystřikat hadidicí s vodou a nechat na sluníčku vyschnout a hotové.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dnes sem kupil nějaký připravek ve spreji přimo na umytí motoru, odmaštění atd.ne arvu tu neměli… poslední
Pepas 18.03.2014 16:46
Pepas

Tak dnes sem kupil nějaký připravek ve spreji přimo na umytí motoru, odmaštění atd.ne arvu tu neměli... nastřikal sem celou litrovou plechovku na motor nechal sem to 30 min působit a spláchl sem to....... a ono nic motor uplně stejně zasranej jako před tím vůbec žádná změna.
Tak jsem vzal nějakej sajrajt na sporáky postříkal tím celej motor nechal působit 30 min a potom sem to celé opláchl konví s horkou vodou a jarem a nakonec to vystříkal hadicí a motor co má nalítáno 500K je čistej, že by se na něm dalo jíst :puff: Jen doufám že to půjde nastartovat :-|

Ještě se chci zeptat, jak bych umyl alternátor, ten kryt kde jsou ty větrací díry je uplně zasranej a větrací díry nevětrají protože jsou taky skoro celé zalepené. Ted při čištění sem ho celej raději zakryl, mohu do něj taky pustit trocha čističe a omýt hadicí nebo raděj né?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru