Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodnost krbové vložky?

Ahojte, prosím Vás o radu. Budeme dělat rekonstrukci prvního patra a podkroví a přemýšlíme o tom, bychom jsi dali do prvního patra krbvou vložku. Rád by jsem věděl, zda je to dobrý nápad a co všechno by bylo potřeba. Je tam v současné době nevyužitý komín o průměru 15 cm, na který by se to napojilo. Co mě napadá je, že tam není žádný externí přívod vzduchu, tudíž by to nasávalo vzduch z místnosti. 58wot5r29 Myslíte si, že je to vhodné. Nebo je lepší na to zapomenout a využívat stavají ústřední topení? Předem děkuji :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro krbovou vložku použijte komín o rozměru 200mm. Jinak se budete tlouct do hlavy.
jan4400 07.03.2014 15:30
jan4400
Joseph se evidentně pohybuje někde v rovině teoretické nemající o realitě ani páru, to, že někdo něk…
DRAGONCZ 07.03.2014 16:10
DRAGONCZ
Co obnáši topit drevem znám do posledního detailu, spálim ročne cca 20-25 metru dreva. Topím drevem,…
Joseph 07.03.2014 23:55
Joseph
20-25metru??? a to vytápíte panelááák já mám jen krb v obíváku a spálím ročně 11-12 metru a to zakou… poslední
manes 19.03.2014 20:07
manes

Joseph se evidentně pohybuje někde v rovině teoretické nemající o realitě ani páru, to, že někdo někde má kolem krbu bordel a začouzíno, neznamená automaticky, že je tak všude, dokud jsem používal přímotopy, tak to byly záclony pěkně začouzeny vč. ostění oken, teď po ničem ani náznaku, pokud je dobrý tah a topí se jak má, tak z krbu nic nezakouří ani při přikládání, tvrzení opaku jsou naprosto hloupá a nesmyslná. Ano,v místě uložení dřeva něco odpadne a i zdvířek může něco odpadnout, ale na to je třeba myslet již při konstrukci krbu, aby to co odpadne, zůstalo jen v místě dopadu a lehce se to uklidilo.
Pokud budete topit nějakou shnilotinou, tak tam mohou být i broučci, pokud si koupíte zdravé dřevo, tak tam žádní broučci nebudou.

Co obnáši topit drevem znám do posledního detailu, spálim ročne cca 20-25 metru dreva.
Topím drevem, tam kde se topit má, v kotelne + jako záloha existuje plynový kotel. Když to časove nevycházi a mužská ruka v dome práve není, manželka nebo dcera termostat zapnout umí. 1 000 kubíku plynu do roka me nevzrušuje.

Mne je lhostejné kdo jak udržuje nebo neudržuje kolem krbu. Pro mne je neprípustná samotná existence topidla na tuhé palivo v bytovém prostoru. Když nekdo dostane nápad nosit si bordel doprostred bydlení, je to jeho rozhodnutí, no aby vykládal jak je to fajn, to mi pripadá mírne mimo logiku.
Ústrední topení si lidé začali dávat z duvodu, dostat z bytu bordel pryč. A tu kdosi začne vykládat že v byte krbova vložka vynikajíci vec. No jiste ....

... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru