Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vstřikovací lis domácí výroby

Zdravím, přemýšlím nad výrobou domácího vstřikovacího lisu. Měl by s tím někdo zkušenosti? Na youtube jsou ukázky vyhledatelné pod hesly homemade injection molding. Nevypadá to nějak zvlášť složitě akorát místo vertikálního způsobu bych zvolil horizontální, motorkem otáčející se šroubovice a na místo ručního tažení vzduchový píst který by byl dostatečně silný a (?rychlý?). Otázka je jak budou hotové výrobky ve skutečnosti vypadat a vychytat mouchy. Třeba co ten vzduch uvnitř formy? ten se vytlačí do šroubovice během tlaku? A kolik by vlastně stálo nechat si vyrobit formu? Nerozumím těmto věcem, ale láka mě to, pokud by někdo měl zkušenosti nebo nápady, napište a poznámky typu když o tom nic nevíš se o to nestarej si prosím odpusťe

watch

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vstřikolis i s extrudérem se dá vyrobit, ale je to zbytečné, starý ale stále funkční lis se dá koupi…
umfa 18.12.2019 14:33
umfa
Jak jsem naznačil,lis je na maloseriovou výrobu.Na formy je použit kvalitní dural a jádra jsou mosaz… nový
Pneumaticklima 19.12.2019 07:46
Pneumaticklima
Zdravím,je několik způsobů jak se dostat k výliskum vlastní konstrukce.Nechat vyrobit je příliš drah… nový
Pneumaticklima 20.12.2020 09:09
Pneumaticklima
ciste teoreticky hand, plunger injection molding https://www.instructables.com/Home-Injection-Moldi… nový
mdgarf 15.03.2023 15:19
mdgarf
Tos vyhrabal 9 let starý dotaz jen proto, abys nám ukázal, že umíš používat Google? :-? poslední
host 15.03.2023 15:28
host

Vstřikolis i s extrudérem se dá vyrobit, ale je to zbytečné, starý ale stále funkční lis se dá koupit opravdu docela levně. Ten vyráběný je navíc spíš jen jako důkaz, že to jde, kupovaný se dá i doopravdy použít. Po lisech překupníci obráběcích strojů nepasou, to si skoro nikdo do garáže nedá jako třeba soustruh, takže ceny se drží dole. Forma je drahá. Sto tisíc úplně klidně (za nějakou velmi jednoduchou). Lepší je nějakou formu sehnat a do ní si dělat vlastní vložky. Ty mohou být i z hliníku, třeba ze slitiny 7075 - to se dá už obrábět i na lepší domácí CNC frézce. Vydrží to sice jen řádově tisíce výstřiků, ale na domácí lisování je to ideál :-)

Jak jsem naznačil,lis je na maloseriovou výrobu.Na formy je použit kvalitní dural a jádra jsou mosazná.Díly jsou sešroubovány a skolíkovány.Takto se dají vyrobit i relativně složité výlisky.Samozřejmě musí být potřebné strojní vybavení.Viz díly pneumatického ventilu.Samozřejmě nelze hovořit o nějaké produktivitě,ale spíš o prototypech na rozumné konstrukční a vzhledové úrovni.

Zdravím,je několik způsobů jak se dostat k výliskum vlastní konstrukce.Nechat vyrobit je příliš drahé.Kupovat stroj je sice lepší,ale musíte mít jistotu že se to vyplatí.No a potom zbývá vlastní konstrukce.Netvrdím,že je to jednoduchý způsob,musíte mít strojní vybavení a nějaké znalosti.Přesto jsem na zařízení,které jsem popsal vylisoval stovky výlisků k naprosté spokojenosti.Viz příloha.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru