Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem škrábání barvy ze zdi

Zdravím,
chci se zeptat zda nemá někdo nějaký trik jak si ušetřit práci. Dneska jsme začli škrábat starou barvu ze stěn, která tam už je hodně dlouho, ale jde to hrozně a to asi proto, že tam někdo maloval asi 3 vrstvy, každá jinou barvu a na různých místech. Na některých místech jde ta první celkem fajn, ale ty pod ní to je bída. Zkoušeli jsme stříkat vodou a trochu lepší ale chci se zeptat existuje ještě něco takové jak si tu práci usnadnit?
Dík za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
já měl skladbu primalex bílý/primalex žlutý/stará žlutá omítka/hlinka v paneláku. Primalexy jsem nam… poslední
Martin123456789 22.09.2015 23:05
Martin123456789

já měl skladbu primalex bílý/primalex žlutý/stará žlutá omítka/hlinka v paneláku. Primalexy jsem namočil a jelikož to bylo několik vrstev šlo to dolů dobře špachtlí. Hlinku jsem oškřábal velkým ocelovým kartáčrm po částečném namočení. Je to pakárna, tam kde omítka drží málo je lechčí to oškrábat až na panel a natáhnout to nanovo, zabrání se tím pozdějšímu opadání omítky. U nás na bytě se stačilo o omítku silněji opřít a padala sama, někde to nešlo pomalu ani majzlíkem... Takže po oškrábání ta stěna vypadala jak dalmatin, někde to padalo samo a někde to nešlo vůbec.

Pokud necháte původní omítku, a nejste si jistí pevností, raději to vyztužte perlinkou, zamezíte tím praskání nové omítky, po té dřině co vás čeká by to jen naštvalo. My byt škrabkali po práci o víkendech cca měsíc. Samozřejmě k radosti sousedů, kteří nám to moc neulehčili...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru