Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak nastavit měřič spotřeby el. energie

Díky všem, tobě Paule zvlášť.

podle webu v tvém podpisu vidím, že se profesionálně věnuješ elektrotechnice, takže si v žádném případě nedovolím ti oponovat, neboť moje znalosti v tomto oboru sahají maximálně k pochopení faktu, že se nemám dotýkat drátů na zem spadlých.

Přesto bych se tě chtěl zeptat, jestli se má ta hodnota COST skutečně počítat dělením ceny Kč spotřebou v kWh, když ta cena na faktuře obsahuje např. i stálou konstantní platbu za jističe, kterou bych měl asi platit, i když nespotřebuju ani Watt.

Jinak dnes jsem byl shodou okolností v nejmenovaném hypermarketu, kde jsem ten měřák koupil a byť ho tam měli nainstalovaný, nebyli prodavači schopni mi jeho nastavení vysvětlit a zejména jim nešlo do hlavy, že když se má podle návodu nastavit cena v Kč, tak tam není desetinná čárka, zatímco ve výsledném zobrazení tam to desetinné místo je.

Pokud jde o nastavení času, tak si prodavači myslí, že u každého tarifu se nastavuje čas jeho zahájení, pokud mám VT i NT. V mém případě mi ale doporučili oba časy vynulovat.

Jinak jsem volal na ČEZ a tam mi řekli, že ten můj tarif neníD02 nýbrž C02 (pro podnikání) a že cena 1 kWh je pro mě 5,11 Kč.

Takže až přijdu do místa odběru, zkusím na měřidlu hodnotu COST/kWh nastavit v haléřích jako 511, oba tarify na 00:00 a uvidím, zda se k dostanu k nějakému srozumitelnému výsledku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny