Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotel vypina a zapina

Dobry den mame problem s plynovym kotlem ktery nam ohriva jak vodu tak i topeni.Vim ze topeni je napojene na termostat.Topeni funguje v pohode,ale jakmile si chci napustit vanu tak kotel stale vypina a zapina a tepla voda netece,jenom chvilema..a takhle porad do kola.nemuze byt chyba jen v nejakej nastaveni ? Kotel se jmenuje Junkers,chci se tady jen zeptat jelikoz rodice zatim nechteji volat nejaky servis jelikoz neni moc penez.Tak to zkousim tady.dekuji jestli je malo informaci pokusim se jeste neco zjistit..piste dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja bych to videl na uplne jiny problem. Mam stejnou zkusenost, ale s kotlem IMMERGAS Zeus Maior, po… nový
Schizo 17.03.2014 21:56
Schizo
Ahoj, mam ten samy problem. Poradisprosim, kde je ten spinac umisten. Moc diky poslední
Palev 10.07.2015 18:44
Palev

Ja bych to videl na uplne jiny problem.

Mam stejnou zkusenost, ale s kotlem IMMERGAS Zeus Maior, po 4rech letech zacal delat uplne to same, jak popisujes. Kdyz jsem se dival na merak teploty ohrate vody v boileru ( predpokladam take kombinovyny kotel s boilerem ) tak kotel sepnul, voda se zacala ohrivat ( rucicka teploty stoupala ) ale pak kotel po chvilce vypnul a ukazatel teploty lezl zase celkem rychle dolu !!!

Servisak me vysvetlil, ze zustaval viset spinac cerpadla, vylezala tam takovy tycka, ktera zalehla a pak neseplo cerpadlo, ktere michalo vodu v boileru. Omlouvam se, pokud to popisuji spatne...jsem pouhy laik. Vysvetlil mi, ze kotel zacne vodu ohrivat, cerpadlo nesepne a kotel aby nedoslo k prehrati vody v boileru nad stanovenou hodnotu, okamzite ohrev vypne !! To by vysvetlovalo to s tou neteplou vodou.

Stacilo onen spinac prostriknout Konkorem a je po problemu, 2x do roka ho prostriknu a je to.
Tak hodne stesti

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru