Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napájení antény 2 zdroji

Zdravím,

doma máme anténu na kterou jsou napojené 2 televize.. Jde o to,že televize (říkejme jí A) má zdroj pro napájeni antény zabudovaný a druhá (B) ho nemá vůbec. Tudíž, když není zaplá televize A tak televize B nemá signál.. Proto chci dokoupit zdroj pro napájení antény pro televizi B, ale jde mi o to když budou zaplé 2 televize tak jestli by se signál nerušil nebo ještě hůř, nedošlo někde ke zkratu.. Děkuji za odpovědi a přeji pěkný večer.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teoreticky by to mělo fungovat, je to paralelní zapojení zdrojů (za předpokladu stejnosměrných, filt…
Rce 19.02.2014 00:13
Rce
Nemozes len tak spojit 2 zdroje. Nikdy. Ta vyhybka to riesi (mala by oddelit jednosmernu zlozku od o…
MM.. 19.02.2014 01:09
MM..
"" Nemozes len tak spojit 2 zdroje. Nikdy." ::) A z jakého důvodu? Pokud budou mít stejné napětí, t…
Zerozero 19.02.2014 13:58
Zerozero
Zdroje nemaju nikdy stejne napeti (idelany zdroj neexistuje). Pisem o paralelnom spojeni, ne seriovo…
MM.. 20.02.2014 10:09
MM..
V případě akumulátorů se silnější akumulátor stane nabíječkou slabšího a dost rychle se napětí vyrov…
Zerozero 20.02.2014 10:43
Zerozero
Alebo aj obycajne LDO regulatory (kedze pouzivaju velmi citlivu spetnu vazbu) by sa mohli navzajom r… poslední
MM.. 20.02.2014 11:11
MM..

Teoreticky by to mělo fungovat, je to paralelní zapojení zdrojů (za předpokladu stejnosměrných, filtrovaných a stabilizovaných). Přesto bych jeden zdroj raději odizoloval. U většiny televizorů a setopboxů, které vyrábějí napájení antény lze někde v menu napájení vypnout.

Zdroje nemaju nikdy stejne napeti (idelany zdroj neexistuje). Pisem o paralelnom spojeni, ne seriovom. P.S. a tym druhym budes posielat regulaciu prveho uplne doprcic. V urcitych designoch sa moze aj nieco odpalit. Autobaterka je uplne iny pripad. baterka neni zdroj (a aj v tom pripade potom moze aj baterka explodovat ak by si ten startkabel nechal spojeny trebars hodinu)

V případě akumulátorů se silnější akumulátor stane nabíječkou slabšího a dost rychle se napětí vyrovnají a nic se nestane.
Ano, v případě velmi přesně regulovaných zdrojů by k problému mohlo dojít. Ale měl,jsem na mysli spojení jednoduchých zdrojů,
o malém rozdílu napětí, kde zdroj o mírně větším napětí zátěží trochu poklesne a srovná se s druhým. Byla řeč o napájení předzesilovače, kde lze předpokládat zdroj se ZD, nebo monolitickým stabilizátorem, kde zátěží přece jen napětí trochu poklesne. I přesná zpětná vazba, potřebuje změnu výst. napětí, aby mohla fungovat. Ale jinak máš pravdu, spínané zdroje bych raději ani já nespojoval8-)
Ale také, spojují se paralelně i elektrárny:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru