Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronický ohradník EasyPet EP-8000

Dobrý den nedávno jsem si koupil Elektronický ohradník EasyPet EP-8000 ale nefunguje jak by měl v balení bylo 200 metru drátu ale kvůli tomu že naše zahrada je větší tak jsem napojil k tomuto 200 metrovému drátu jiný který je silnější. Ohradník by podle manuálu měl vysílat signál max 14 metu kde by měl pes dostat výstražný signál a nějakých par metru zase ránu po které by si pes měl rozmyslet útěk. Ale signál drátu je max 40 cm od drátu napadlo mě že je to třeba tím že je každý drát jiný je to možné ? Mám dokoupit jiný drát ? A nebo to ne ni drátem ale špatnou instalací ?

Předmět Autor Datum
Dobrý den,základem je,že se drát nikde nesmí ničeho dotýkat,ani stébel trávy,potom je výboj sveden d…
Lubomír 16.02.2014 18:05
Lubomír
ne, toto je jiný ohradník Jde o jednoduchý systém skládající se z vodiče a přijímače. Vodičem lze v… poslední
Joseph 16.02.2014 19:07
Joseph

Dobrý den,základem je,že se drát nikde nesmí ničeho dotýkat,ani stébel trávy,potom je výboj sveden do země a účinek nulový.Takže,spolehlivé izolátory,dobrá je i bleskojistka a u zdroje perfektní uzemnění,pak ohradník funguje jak má,pokud jeho výkon dostačuje délce ohrady.Nakonec malý dotaz,máte dobře zapojeno?Ohrada je jeden drát od zdroje,ten druhý patří na tyč zatlučenou do země a za suchého počasí pravidelně okolo tyče prolít vodou.:-)

ne, toto je jiný ohradník

Jde o jednoduchý systém skládající se z vodiče a přijímače. Vodičem lze vytyčit hranici, za kterou pejsek nemůže. Pokud se k ní přiblíží začne signál působit na přijímač umístěný na obojku psa a nejprve spustí varovný tón v podobě pípnutí. Pokud pes neuposlechne a bude se i nadále přibližovat, varovný tón zintenzivní a obojek začne zároveň vibrovat. Dalším krokem je pak postupně sílící statický impuls, a to až do té doby, než se pes vrátí do vymezeného prostoru (Pokud si funkci statického impulsu nepřejete na svém psovi používat, můžete ji snadno deaktivovat.)

Možnost použití systému na rozlehlých plochách – elektronický ohradník je určen pro vodiče s délkou až 800 m (vodič o celkové délce 200 m je součástí dodaného příslušenství).

pokud ohradník nefunguje, je tam nejaká zásadní chyba, reklamovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru