Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topení

Mám kotel Dakon 16,předělaný na automat,teplotu řídím pokojovým termostatem.teplotu vody nastavenou na 55st.když termostat vypne po dosažení teploty oběh.čerpadlo,část teplé vody utíká přes stojící čerpadlo a ohřívá dvětělesa,čímž je termostat neůčiný.Dal jsem proto před čerpadlo zpětnou klapku,tím se to vyřešilo ale kotel,který vypne vyžene zbytkovým teplem vodu v kotli až na 90stupňů.Bojím se přidat teplotu na kotli,aby se po vypnutí nepřetopil.Chtěl bych udělat smyčku před zpětnou klapkou nad čerpadlo a vložit do ní plnicí termostatický ventil VTC300 který by při dosažení 80 stupňů v kotli otevřel apusti vodu do okruhu kde by se zchladila a tím chránila kotel před přetopením.Prosím o radu zda je toto možné.Děkuji. REXAN.

Předmět Autor Datum
máš to nejak podivné, všichni se úporne snaží maximálne využít energii "zbytkového tepla", obežné če… poslední
Joseph 15.02.2014 12:11
Joseph

máš to nejak podivné, všichni se úporne snaží maximálne využít energii "zbytkového tepla", obežné čerpadlo se vypína až když teplota topné vody klesne natolik že už není jaké teplo odevzdat a Ty požaduješ pravý opak.

No k problému, Tvúj problém je hloupý termostat, vymeň ho za neco co má náznak inteligence, osobne se mi zamlouvá Honeywell DT90, obsahuje funkci, "vzorkováni" co u vytápení kde je značná setrvačnost regulované veličiny, významná vlastnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru