Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak pomensit diru na ventilator

Zdravim,
mam v koupelne diru kudy byla vedena ventilace (ventilator byl az za ni, dira byla prazdna a pres ni byla jen mrizka), nicmene stary ventilator skoncil a ted mam doma v krabici novy.
Ventilator (CbRSk4) ma kruhovou trubku 125, vejde se do puvodniho otvoru s vodorovnou mezerou cca 1 cm, vertikalne je tam vule cca 2 cm. Je to dane taky tim, ze ta puvodni dira neni zrovna presna, ramecek vepredu je 14.5 x 15 cm (zajimavy rozmer, ze) ale za tim je to take krivolake.
No, kdyz dam novy ventilator do diry, tak upevnovaci sroubky na prednim ramecku mi zapadnou akorat do rohů toho soucasneho ramecku (jakoze dovnitr, tedy jsou ve vzduchu, snad jsem to popsal srozumitelne) . No a ted otazka - hledam nejlepsi reseni jak tu diru rozumne pomensit aby se tam ten ventilator dal. Zaroven bych chtel, aby byl vyndavatelny (kdyby se rozbil atd.) a taky se na nej musi vejit natahnout alu flexi trubka. Stary ramecek samozrejme vykutam, ale co dal?
Neexistuje nejaky dil, ktery by se tam zabudoval - ja nic takoveho nenasel, ale co kdyby? Jeste me nadalo zkusit koupit treba nekde trubku 135 nebo 140 (snad se to vyrabi) a tu tam vrazit a zapenit, jenze drzeli by mi v pene hmozdinky (pro upevneni toho ventilatoru).
Nejaky napad?
Diky
Filip

Předmět Autor Datum
Asi bych na díru dal rámeček. Třeba tady TyKvAU
Ara 13.02.2014 09:32
Ara
Diky, diky, to vypada zajimave. A to jako rovnou na ten puvodni ramecek? Montazni ramecek 125 ma boh…
filuna 13.02.2014 09:55
filuna
Já netuším jak moc jste zručný a hlavně jak moc sem vám do toho chce :-) Jednoduché řešení je otvor…
Ara 13.02.2014 10:14
Ara
Zrucny jsem jako das ]:) S tim itongem je to dobry napad, to me nenapadlo, to by asi slo. Akorat je…
filuna 13.02.2014 10:28
filuna
To znám, tuhle jsem ženě říkal:Já to udělám, nemusíš mi to co 2 roky připomínat :-D poslední
Ara 13.02.2014 11:52
Ara

Diky, diky, to vypada zajimave. A to jako rovnou na ten puvodni ramecek? Montazni ramecek 125 ma bohuzel vysku 154 a to je malo, kdyz otvor v puvodnim va svislou svetlost 150. Musel bych tedy asi pouzit ten s dirou 150, protoze ten je 204 x 188. Trosku by mi ale zas presahoval ten puvodni ramecek. Ono je trosku blby, ze ten puvodni je nad urovni zdi a tak bych ten novy asi musel nejak zariznout. No tak to uz bych asle asi mohl nekde koupit bilou plastovou desku (kdyz jsem byl maly tak se to prodavalo v papirnictvi jako 'modelovaci podlozka', buhnvi, kde to dens sehnat) a vyriznout si desticku s dirou z ni, ale prijde mi, ze to asi nebude zrovna velkolepa podivana potom. Preci jen, trosku vypadat by to taky mohlo, uplna baslirna by to byt nemusela... Ale i tak rozhodne dekuju za napad

Já netuším jak moc jste zručný a hlavně jak moc sem vám do toho chce :-) Jednoduché řešení je otvor přeplátovat. Třeba sádrokartonem, nebo plastovou deskou, s tím že to bude přiznané. Jenom nesmíte uzapomenout aby deska byla mechanicky tuhá a ventilátor nevibroval. Složitější je vysekat rámeček, do otvoru vložit kousek ytonku 5-10 cm (ve stavebninách i hobby marketech mají úlomky zdarma), a zatáhnout lepidlem a omítkou.
Další možnost je něco mezi tím. t.j. nechat rámeček ve zdi a ten přetáhnout lepidlem... To ale odvisí od vašich možností a hlavně chtění :-D.

Zrucny jsem jako das ]:) S tim itongem je to dobry napad, to me nenapadlo, to by asi slo. Akorat je to dost sekani a trosku se bojim, aby ta pricka nebyla z betonu. A cize nemam sekaci kladivo a musel bych to delat ruco, tak si to jeste dobre rozmyslim. Nejakou 5ku Itong mam mozna jeste na chate, takze teoreticky by to ale mohlo projit.
Horsi je to s tim poslednim bodem, s tim chtenim a hlavne jak dlouhej cas mi zena necha, nez mi pusti do veci deticky... Mozna nakonec zacnu krokem 1 = modelarskou podlozkou - to je za dvacku, udelam z toho ctverec presne podle staryho ramecku s dirou uprostred a prdnu to pres to. koneckoncu, z vetsi casti to stejne bude zakryty tim ventilatorem, tak treba to tak skaredy nebude. A kdyz se mi to nebude libit, tak to casem predelam (sazim, ze se mi to asi libit casem spis zacne...)
Nicmene dik za napad s Itongem, tak jednoduche a vubec me to nenapadlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru