Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nové trafo pro Genius HW-SW 5000

Dobrý den.
Dostal jsem od známých vnitřnosti z výše uvedené sestavy.Problém je v tom že k tomu nebylo trafo.Takže můj dotaz zní:
Jaké trafo (napětí) mám sehnat?Když jsem se díval na internet jestli něco nenajdu tak tam bylo trafo s několika vývody,ale to asi nebude ono pač v tom na internetu byly trošičku jiné tišťáky (hlavně zapojené napájení).Každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A estelen tak mimochodom - na zosilovac mozes pripojit vzdy aj nizsie napatie jak tam bolo povodne.…
MM.. 14.02.2014 10:32
MM..
Mě ty bedny odešly a právě jediné co bylo vadné je trafo. Samozřejmě lze použít nižší napětí ale kle…
jeena12 17.02.2014 17:24
jeena12
klesne tím i výkon je hovadina (v tomto konkretnom priklade). S 12V urobis mostikovym zapojenim na… poslední
MM.. 18.02.2014 11:35
MM..

A estelen tak mimochodom - na zosilovac mozes pripojit vzdy aj nizsie napatie jak tam bolo povodne. kludne aj namiesto 27V dat 12V t.j. ak mas jedno s 2*12V tak to mozes nadrbat namiesto oboch tych vinuti co tam boli povodne napriklad. Napatie len obmedzuje maximalny vykon, a nejake prditko trafo stejne ma svojimi magnetickymi vlastnostami obmedzeny vykon na omnoho menej jak by vedel dat zosik z 2*12V na 4ohm zataz, nie to este 2*27V, to je imho uplne uhodene (cinan proste dufa a snazi sa, ale fyzika to nepusti :D)

P.S. ak chces pouzit trafo len s jednym napatim tak treba skontrolovat jak su zapojene usmernovacie mostiky alebo diody na plosaku, aby si vedel jak bola spojena zem napati z tych roznych vinuti. Ak bola spojena na strede tak nemusis na mostikoch nic modifikovat, ak bola spojena inac tak treba zmenit aj mostiky.

klesne tím i výkon

je hovadina (v tomto konkretnom priklade). S 12V urobis mostikovym zapojenim na 4ohmoch 35W (hudobny vykon). To trafo neda viac jak 70W. Takze nic neklesne. (navyse normalna hlasitost v miestnosti je okolo 3W a to je uz DOST nahlas, takze nechapem co za vykon potrebujes)

P.S. a ak tam mas +12V a -12V tak ani nepotrebujes mostik. S mostikom sa da s + a - 12V urobit 130W na kanal na 4ohm zataz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru