Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem komora

Ach ták, ne komoru ale spížní skříň, spíž, špajz.

Jak radí lesov, chce to odvětrání. Jestliže má být špíž chladná, lze ji udělat podobně jako saunu v domě - malou místnůstku s vhodnou izolací od okolního prostředí, a protože je máte podlahové topení, tak se zvýšenou podlahou aby pod ní mohl proudit vzduch a dobrou izolací zespodu.

Pokud je technické přízemí dostatečně chladné a je v něm čisto, bylo by snad odvětrání možné do technického přízemí, případně prorazit větrací otvory z budovy ven a osadit je vhodnými mřížkami proti vletu ptáků, hmyzu a samozřejmě proti vlezení hlodavců. Mřížky by měly být přístupné z obou stran, pro případ vniknutí mravenců, aby se jim dalo zabránit v jejich činnosti.

Pokud by spíž byla hlavně na uzavřené nádoby s potravinami, tedy na konzervy, kompoty, a další potraviny, které nepotřebují odvětrávání ven, možná by stačilo odvětrání pouze do technické místnosti.

Mrazák nebo velká lednice by v komoře být nemusela, mohlo by stačit umístění v technické místnosti, aby rozdíl teplot uvnitř a venku nebyl tak velký a tím byla nižší spotřeba energie, než při umístění v teplém bytě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny