Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krbová vložka kouří při přikládání

Nic moc mně k tomu nenapadá, je to vložka navíc teplovodní?, čili to je trochu problém , byli-li by to kamna řešení by bylo jednoduché a rychlé, tato do bazaru a z peněz by se částečně sanovala nová nebo také z bazaru. Některá kamna na dřevo totiž mají vedle čelních přikládacích dvířek ještě malá boční tam už poměr dvířka/odtah je přijatelnější. Já mám kupříkladu "obyčejná kamna" typu petry a tím že mají relativně malý přikládací otvor je zakuřování prakticky neznámý pojem, je jedno zda-li přikládáte na žhavé nebo do plamenů.
Co se týká toho sopouchu (zaústění do komína) je pravda že se udává, že pravoúhlá kolena snižují tah, a je také pravda že čím výše je vstup do komína tím menší je účinná výška komína. Na druhou stranu se ale také udává, že napojí-li se kamna do komínu svislou alespoň 1 m dlouhou kouřovou rourou,pak i přes pravoúhlé koleno tato roura při nahřátí "generuje tah" a pomáhá při náběhu komína.
Dnes se také dost propagují pozvolné vstupy do komína kolena 45 st., já jsem doma (protože kamna si posunete jak potřebujete, jen úpravou kouřovodu) měl několikrát kamna napojena i přez koleno 45 stupňů a tah byl vždy o něco horší, nebylo to fatální ale bylo to zkrátka poznat, naopak když jsem měl kamna napojena přez dvě pravoúhlá kolena a svisou rourou pak prakticky "startují na drb" a "frčí" daleko lépe. Čili nechci vyvracet uznávané pravdy ale mně to fungovalo lépe přesně naopak :-)
Pochopitelně můžete namítnout že vložka je trochu něco jiného.
Čili mohl by jste také zkusit o něco zvednout zaústění do komína ovšem záruku vám na to dát nemohu, bude vás to stát nějakou práci námahu čas i peníze (záleží jestli si to necháte dělat nebo sám nebo s někým apod.)čili to je na zvážení a nikdo vám nedá 100% záruku dobré funkce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny