Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak, čím vyhubit krtka?

Krtek je s příchodem jara nepřítelem všech zahrádkářů. Řadě pěstitelů dokáže způsobit nenávratné škody. Zatím neexistují zaručené metody, jak se ho zbavit. Při amatérském odlovu se ale lidé vystavují postihu. Krtek totiž patří mezi obecně chráněné živočichy
Dostat krtka ze zahrady je téměř nemožné. Pokud se nezvolí drastické metody, jako je nezákonné trávení nebo hubení plynem, tak jediný způsob je odchyt živých krtků například do plastových pastí.
Podle zákona patří krtek mezi obecně chráněné živočichy a názory na to, zda krtka hubit, nebo chytat živého, se různí. Jsou ovšem případy, kdy krtek napáchá takovou škodu, že zahrádkáři jdou i za hranici zákona. "Další možnost je taková, že lidé například nakoupí rachejtle, zapálí je a strčí do nory," dodal Jaroslav Krásný z Českého svazu zahrádkářů Plzeň.
Přitom přítomnosti krtka se dá lehce předejít, třeba umístěním větrníku, jehož otřesy krtka vypuzují. Otázka ale je, zda lidé opravdu bojují s krtkem. Podobné hromádky totiž za sebou zanechává také rejsek, který je pro zahrádkáře mnohonásobně větší zkázou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny