Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový multimetr a měřič kapacity

Chtěl bych si koupit nový multimetr, jenom přemýšlím jak to udělat, abych s ním mohl měřit i kapacitu kondenzátorů? Holt číňani dělají výrobky lecjaké kvality - když si řeknu o kondenzátor 22 a 33 nF tak dostanu dva různé kondenzátory, ale na obou je napsáno 333. Dále by se to hodilo i na měření toho, jestli je kondenzátor stále použitelný.

Zatím jsem vymyslel, že bych si koupil ten nejblbější multimetr za 150 Kč, který můžu momentálně sehnat a k tomu bych si koupil tuhle stavebnici na měření kondenzátorů.

Otázka je, neexistuje nějaké lepší/levnější řešení? Ten měřič kondenzátorů je celkem přesný a má velký rozsah oproti normálnímu multimetru s měřením kapacity.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro svoje účely měření jsem navštívil vojenský výprodej a za 200,-Kč zakoupil vedle jiných i přístro… poslední
mirektatra 13.01.2014 13:42
mirektatra

Pro svoje účely měření jsem navštívil vojenský výprodej a za 200,-Kč zakoupil vedle jiných i přístroj ICOMET, jež měří kapacity, indukčnosti ... analogovou metodou, nejpřesnější v době vzniku přístroje, kdy se ještě nevědělo, že někdo vynalezne germaniovou diodu GA 201 pro budoucí přenosný rozhlasový přijímač :-D . Při měření se vyžaduje sluchu a schopnosti odečtení správné hodnoty přepočtem - nevyplivne to digitální číslo :-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru