Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak zapojit varnou desku

prosím o radu elektrikáře.chci zapojit varnou sklokeramickou desku na 400v a nějak se mi nezdá schéma zapojeni které je nalepeno na spotřebiči 4x1.5 -foto. předchozí varná deska je zapojena na 5 žil.po otevření krytu kabelového připojení je vidět-foto ,že by to asi šlo na 5 žil 1,2,3 bych dal přívod 230 a N a kostru .jak by jste to zapojili? s tim schematem 4 žil jsem se ještě nesetkal.fotky v příloze

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zapojení sporáků a varných desek se tady řeší neustále a do kola. Přitom se jedná o zcela jednoduché…
mirektatra 14.01.2014 06:16
mirektatra
Ano, souhlas. Mnozí si neuvědomují, že pří následném průšvihu mohou skončit v lochu pro ublížení na… poslední
paul 14.01.2014 10:21
paul

Zapojení sporáků a varných desek se tady řeší neustále a do kola. Přitom se jedná o zcela jednoduché a pro elektrikáře s mozkem naprosto jasné zapojení. Jen čekám, kdy se tady bude řešit pořadí fází, aby deska místo topení nechladila, nebo se netočila obráceně :-).
Přitom:
1) Stačí zalistovat v již řešených otázkách
2) Když jsem takový laik (nikoliv blbec, ale rozumím dobře něčemu jinému), že to nepochopím ani po jejich přečtení, zachovám se podle doporučení výrobce, neriskuji a zavolám si elektrikáře . Je to zcela běžná profese a není pro tuto úroveň kvalifikace nesehnatelná :-(.
To, že spotřebič funguje, neznamená, že je bezpečný. Ještě jsem nezaznamenal, že by se tady někdo z lidí, kteří se do elektriky jednorázově pustí, zajímal o bezpečnost toho, co "pro prodinu" právě vykonali tím, že "rychle, levně a sami" uvedli věc do chodu ]:(. (mám na mysli průřezy vodičů, provedení ukončení vodičů pro různé typy svorek, způsob propojení, přechodový odpor - impedance ochranné smyčky, trvanlivost provedené práce...)
Zamyslete se prosím i nad touto dobrou radou. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru