Předmět Autor Datum
Místo baterie našroubuješ patřičnou mufnu a do ní zátku.
miroslav 18.12.2013 23:56
miroslav
Třeba něčím takovým: http://www.vodovodni-baterie-eshop.cz/produkty/mos azne-tvarovky/vicka-zatky/mo…
krok 19.12.2013 08:11
krok
Odšroubovat baterii, mezi vývod baterie a baterii vložit dvoukorunu, nezapomenout na těsnění. Odzkou…
Pavel999 19.12.2013 08:25
Pavel999
kocoure, prodávají se zátky. Viz: http://www.triker.cz/p-286200020000/Ppr-zatka-s-te snenim-kratka-1…
milan.cukrar 19.12.2013 09:27
milan.cukrar
Já vím, že se něco takového dá koupit, pro mne je to všude daleko a kvůli tomu jet 20km se zdá být p…
kocour Amadeus 19.12.2013 18:15
kocour Amadeus
použít ty matky, co spojují baterii a vývod ze zdi. Ze zdi koukají takové fajfky, říká se jim etáž…
čumil_old 19.12.2013 19:40
čumil_old
Instalatera mám objednaného. Je mi jasné, že po zavěšení 15mm desky už baterii zpět nepřidělám. Prot…
kocour Amadeus 19.12.2013 20:34
kocour Amadeus
Jak dlouho taková zátka vydrží? Aneb je to permanentní zátka či dočasne řešení?
JendaCZ 25.11.2017 10:41
JendaCZ
Zátka je nafurt, u jedné mi zpuchřel o kroužek, asi po 10 letech, blbé bylo, že to bylo za deskou ta… poslední
kejki 25.11.2017 13:21
kejki
Zeptám se úplně hloupě: to nemáte pod linkou uzávěry vody před tou baterií? To se snad dělá běžně.
jirka44 19.12.2013 21:18
jirka44
Baterii mám na zdi není součástí linky. Hlavní uzávěr u vodoměru ve sklepě a další na WC. Takže, kdy…
kocour Amadeus 19.12.2013 22:57
kocour Amadeus
Taky by bylo řešení ze zdi dát kolínka, pak pancířku hadičku a stojánkovou baterii nad dřez a záda b…
čumil_old 20.12.2013 11:47
čumil_old
Pokud po odšroubování baterie budou ze zdi koukat trubky s vnějším závitem, dá se na ně našroubovat…
náhodný 20.12.2013 11:54
náhodný

Já vím, že se něco takového dá koupit, pro mne je to všude daleko a kvůli tomu jet 20km se zdá být poněkud neekonomické, stejně jako volat instalatéra nebo otravovat sousedy. Je mi 66 let, ale přesto to chci zkusit sama a mít to odpojené než mi přijde truhlář přidělat zádovou desku pod linku. Myslela jsem jestli se nedají, s pomocí těsnění použít ty matky, co spojují baterii a vývod ze zdi. Pokud se ptám úplně hloupě, tak už mi radši neodpovídejte. Přeji hezké vánoční svátky všem, co se mi snažili poradit.

použít ty matky, co spojují baterii a vývod ze zdi.

Ze zdi koukají takové fajfky, říká se jim etážky. jejich fajfkovitost umožní srovnat vývody ze zdi do roviny a na správnou vzdálenost od sebe, dle vodovodní baterie. Ony převlečné matice jsou "v kuse" s baterií a mezi baterii a ty fajfky se dává těsnicí kroužek.
Pokud bys měl-a samotné ty matice, pak v kombinaci s tou dvoukorunou a těsněním, jak je psáno výše, by se to zaslepilo. Spíš bych obešel sousedy, na vsi to není otravování a půjčil si mufnu a zátku 2+2 kusy, na vesnici se takovéhle věci vyskytují častěji než v paneláku.
I když mufna na etážku není zrovna košer z hlediska utěsnění na etážce. Etážka není stavěná na pakování závitu, ale dalo by se. Zátky s vnitřním závitem a těsněním jsou na to lepší.
Člověk si musí vybrat. Ona vyplavená kuchyň nepodařeným kutilským pokusem...
A taky počítej s tím, že zadní deskou linky se změní vzdálenost od zdi pro baterii. Pak není vyloučena asistence instalatéra, neb se v tomto oboru moc neorientuješ.
Nic ve zlém.
Když se odendá baterie, měly by se vyměnit ty těsnicí kroužky. Na utěsnění mufny je třeba koudel nebo teflon nebo takový pakovací provázek.
Ke dvoukoruně opět těsnění.
To všechno buď máš, nebo jedeš do krámu oněch 20km.
Osobně bych ulovil souseda kutila a dal mu dvě stovky, nebo lahev flašky.
Bože, to jsem se rozkecal.:-)

Instalatera mám objednaného. Je mi jasné, že po zavěšení 15mm desky už baterii zpět nepřidělám. Proto chci ty vývody zaslepit. Nejhorší je zkombinovat práci několika řemeslníků dohromady. Připadám si jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce. Ještě prohledám své zásoby, jestli nenajdu něco, co by se dalo použít. Těsnění, koudel, nářadí, sádlo i tu dvoukorunu mám, jen jsem fakt nevěděla, že ty matice jsou součástí baterie. Na to bych určitě přišla po jejím odmontování, to by ale bylo už asi pozdě. Vím, že jsou jednodušší možnosti jak na takovéhle prkotiny. Já ale nebudu mít pokoj pokud to nezkusím. POřád je to zajímavější než se patlat s cukrovím. Dík.

Zátka je nafurt, u jedné mi zpuchřel o kroužek, asi po 10 letech, blbé bylo, že to bylo za deskou takže zeď chytla drobounké tečky plísně. Ale právě při pátrání, kde se tam vzala plíseň se zjistilo, že malinko rosí ta zátka. Další 2 zátky fungují už 16 let, jinak jsou odbočky zakončené uzávěry. Kvůli legionele je ale rozumnější slepé větve nemít, nebo je nechat bez vody. U mne to je příprava na koupelnu v patře, takže uzávěry jsou na průtočné větvi.

A tu minci jsem měl během stavby taky, krásně sedí do převlečného spoje.

Baterii mám na zdi není součástí linky. Hlavní uzávěr u vodoměru ve sklepě a další na WC. Takže, když zavřu uzávěr, nepoteče mi voda nikam kromě WC a já potřebuji sundat baterii u linky, přidělat zádovou linku, v níž budou vyřezány dva otvory a překlenout zaslepením vývodu dobu mezi prací truhláře a instalatéra, který musí nějakými esíčky prodloužit vývod o tloušťku zádové desky /včetně instalace dřezu a napojení na odpad/. Poslední asi nejjednodušší řešení bude desku znovu odšroubovat, dát zpět baterii a počkat na instalatéra. Dobrou noc.

Pokud po odšroubování baterie budou ze zdi koukat trubky s vnějším závitem, dá se na ně našroubovat (po napakování, samozřejmě) tak zvaná víčka (viz například http://www.vodovodni-baterie-eshop.cz/produkty/mos azne-tvarovky/vicka-zatky/ ). Ale až tam truhlář dá záda, budou se muset také odšroubovat a když budou pod úrovní desky zad, nepůjde to.

Tak by asi bylo jednodušší na trubky ze zdi nasadit tak zvané proloužení (viz například http://www.vodovodni-baterie-eshop.cz/produkty/mos azne-tvarovky/prodlouzeni/prodlouzeni-34-10mm-50mm / ) v potřebné délce, což zase znamená šupajdit do obchodu, protože to asi sousedi běžně nemají, to nechat vyčnívat ze zad a po jejich montáži se pak baterie nasadí na to. Tak nějak..?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru