Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UV lampa v pokoji

Bla bla, píšeš blbost a ještě si to nejspíš odněkud jen bez myšlení zkopíroval. Na to co uvádíš se používají naprosto speciální germicidní zdroje (UVC, tedy krátkovlné UV), navíc tohle záření je neviditelné! Takže k výše zmíněnému naprosto nepoužitelné.

Na to co se ptal tazatel. Pro tento účel se používá tzv. černé světlo, je to dlouhovlnné UV, přesněji řečeno UVA. To je bezpečné. Tohle záření v malé míře jde i z obyč. žárovky nebo z každé zářivky. Dlouhodobě to ale také nebude pro oči nic moc. Používá se např. při kontrole bankovek, běžně i třeba na diskotékách atd. Naprostá většina UV spektra je právě UVA. Ani "kratší" UVB není nebezpečné, naopak prospěšné a v jistém smysl pro organismus i důležité. V soláriích se používá směs UVA a cca 6% UVB.

Jinak po osvětlení UV bude vidět leccos :-), nejen nápis/kresba. Také tohle záření degraduje naprostou většinu plastů (máloco má v sobě stabilizátory) a i dalších látek jako laky, barvy... Krátkodobě proč ne, ale nějaké každodenní nasvícení bych rozhodně nedoporučil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny